Найкращі компактні смартфони порівняли в тесті на "живучість": несподіваний переможець
Найкращі компактні смартфони порівняли в тесті на "живучість": несподіваний переможець

Найкращі компактні смартфони порівняли в тесті на "живучість": несподіваний переможець

Портал PhoneArena порівняв час автономної роботи компактних флагманів різних брендів. У реаліях 2024 року смартфон із 6,1-дюймовим дисплеєм уже можна вважати компактним, зазначили фахівці.

Йдеться про моделі Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S24, iPhone 15 Pro, Google Pixel 8 і Asus Zenfone 10. Усі вони є флагманськими ґаджетами з потужною "начинкою". Місткість батарей – 3900, 4000, 3274, 4575 і 4300 мАг відповідно.

Витривалість смартфонів перевіряли під час двох тестів. Під час першого тесту на всіх апаратах встановили однакову яскравість і активували Wi-Fi. Після цього запустили серфінг в інтернеті. Абсолютним лідером став Asus Zenfone 10, який протримався понад 27 годин і 28 хвилин. Це удвічі більше, ніж у iРhone 15 Pro, який витримав лише 14:54 годин. Ось весь список:

У тесті перегляду відео на YouTube компактний флагман Asus також поза конкуренцією з 14 годинами і 30 хвилинами. Найновіший і найдорожчий смартфон Аpple і цього разу виявився найслабкішим, протримавшись лише 6 годин і 54 хвилини.

У PhoneArena високо оцінили живучість Asus Zenfone 10. І розчарувалися в Google Pixel 8 Pro, який незважаючи на найбільший акумулятор, не зумів виграти в жодному з тестів.

Нагадаємо, що цього року Asus вирішила не випускати черговий "компакт" і представила Zenfone 11 Ultra - топовий флагман з 6,78-дюймовим екраном, який на тлі Asus Zenfone 10 (5,92 дюйма) здається просто гігантом. А основний упор зробили на камерах.

Смартфони від 6.5 дюймів і більше вже давно стали нормою - виробники відмовилися від "компактів" і збільшують діагональ дисплеїв своїх гаджетів. Якщо вірити чуткам, iPhone 16 рекордно виростуть у розмірах, а модель 16 Pro Max більше нагадуватиме планшет.

Джерело матеріала
loader