/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fba446f1b074eb7a69bf931312aaac779.png)
Від цього аромату потече слинка: як зробити на Великдень домашню печену ковбасу
Таку ковбасу зовсім нескладно готувати
Зовсім скоро Великдень, а це означає, що пора збирати святкові рецепти. Ми розповідали, як смачно запекти м’ясо. Тепер ділимось рецептом особливо апетитної та соковитої домашньої ковбаси.
Таку ковбаску можна спекти в печі чи духовці. Голосне — використовувати правильні пропорції. Як приготувати і спекти таку ковбаску, розповіли на кулінарному ютуб-каналі "Наші Бесаги".
Інгредієнти:
- 350 г — свинячий ошийок
- 450 г — лопатка свиняча (нежирна)
- 100 г — свиняче підгорля
- 100 г — нежирна яловичина
- 13-16 г — сіль
- 1 ч. л. — меленого перцю
- 25-30 г — гірчиці в зернах
- 1,5 — зубчики часнику
- очищені свинячі кишки
- смалець
Спосіб приготування:
- Нарізаємо м'ясо на шматки розміром 1-1,5 см. Перемелюємо м'ясо на м'ясорубці.
- Частину м'яса (свинячий ошийок і лопатку) рубаємо на дрібніші шматки. Змішшуємо м'ясний фарш з рубаними шматочками м'яса.
- Додаємо сіль, перець, гірчицю в зернах і подрібнений часник. Добре вимішуємо фарш та залишаємо його настоятися 30-60 хвилин.
- Промиваємо кишки водою. Начиняємо кишки фаршем за допомогою м'ясорубки або спеціального шприца.
- Протикаємо ковбасу зубочисткою чи голкою кожні 2 см. Це роблять, щоб ковбаса не луснула.
- Змащуємо форму для запікання смальцем. Викладаємо ковбасу в форму.
- Запікаємо ковбасу в розігрітій до 180-190°C духовці протягом 1-1,5 години. Можна загорнути у фольгу, щоб не підгоріла.
Дайте ковбасі охолонути. Після цього наріжте ковбасу на скибочки і подавайте до столу. Також ми розповідали, як можна смачніше приготувати голубці.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Ff4d78443e28f4b02b6d0713b5c2075ed.jpg)
Не їжте цю стару консервацію, якщо побачите на банках це: в чому загроза
Telegraf
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Faa42c754f23bcaf4e567441b53f4e2c1.jpg)
Щоб було натуральним та без домішок: як вибрати якісне какао
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F98efc9f066a2c0350cc6959d9657efc8.jpg)
SPA з видом на північне сяйво: в Ісландії будують унікальний комплекс
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F6292befbd09c4a8a9b85a85b40c7e41f.jpg)
Де "дивне" число: загадка, яка нікого не залишить байдужим
GlavRed
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5cb81d8eca570b40b80c84a77bfd2761.jpg)
Смачно й ситно: снідаємо оригінальними сирничками з бринзою
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffdc00bac53abc13bfb9141cdd889319e.jpg)
Їх часто недооцінюють: топ-3 непопулярні локації в Україні, які вразять кожного мандрівника
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F45aed7a436db35d8ceeaf87341c85f2c.jpg)
Як позбутися плісняви у ванній: унікальний засіб
Gazeta UA