Ферстаппен здобув перемогу на Гран-прі Саудівської Аравії
Ферстаппен здобув перемогу на Гран-прі Саудівської Аравії

Ферстаппен здобув перемогу на Гран-прі Саудівської Аравії

Нідерландський пілот команди Red Bull Макс Ферстаппен здобув перемогу на другому етапі сезону-2024 – Гран-прі Саудівської Аравії у Джидді.

Чинний чемпіон королівських перегонів випередив свого партнера по команді Серхіо Переса більш ніж на сім секунд. Третю сходинку п’єдесталу посів монегаск Шарль Леклер із Ferrari.

Для Ферстаппена це були досить комфортні перегони. Нідерландець стартував із поул-позиції, але ненадовго віддав лідерство пілоту McLaren Ландо Норрісу.

Зараз дивляться

Це сталося після того, як пілот Aston Martin Ленс Стролл влетів у загородження. Через аварію на трасу викликали автомобіль безпеки. Ландо Норріс, Льюїс Гемілтон були серед чотирьох гонщиків, які вирішили не заїжджати на пітстоп.

У підсумку болід McLaren на рестарті десятого кола був лідером, але Ферстаппену вдалося швидко перехопити лідерство та утримувати його до кінця перегонів. Згодом Норріса вдалося обігнати Пересу та Леклеру.

Четвертим фінішував Оскар Піастрі із McLaren, а п’ятим став пілот Aston Martin Фернандо Алонсо. Найкращий результат із пілотів Mercedes показав Джордж Рассел, фінішувавши шостим, а Олівер Берман, який замінив Карлоса Сайнса через операцію на апендиксі, розташувався на сьомій сходинці.

Результати Гран-прі Саудівської Аравії

Результати Гран-прі Саудівської Аравії

Фото: Формула-1

Для Макса Ферстаппена ця перемога стала другою у сезоні . Також для нідерландця це сотий подіум у його кар’єрі в Формулі-1.

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Мельбурні, де 22-24 березня очікується Гран-прі Австралії. З детальним ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Джерело матеріала
loader
loader