Як приготувати заварне тістечко Шу: рецепт покроково
Як приготувати заварне тістечко Шу: рецепт покроково

Як приготувати заварне тістечко Шу: рецепт покроково

Заварне тістечко Шу – це легкий десерт, від якого навряд чи відмовляться навіть ті, хто не любить солодощі або дотримуються жорсткої дієти. Як приготувати кондитерські вироби – рецепт у матеріалі Факти ICTV.

Покроковий рецепт приготування Шу

Здається, приготувати такі кондитерські вироби дуже складно. Але насправді це просто, якщо знати технологічні нюанси. Спочатку підготуйте продукти.

Інгредієнти

Зараз дивляться

Для верху кондитерського виробу:

  • 70 г вершкового масла
  • 90 г цукру
  • 80 г борошна
  • 10 г какао

Для заварного тіста:

  • 150 г борошна
  • по 125 г молока і води
  • 100 г вершкового масла
  • 15 г цукру
  • 4-5 яєць
  • 2 г солі

Покроковий рецепт приготування Шу

Розповідаємо, як приготувати кондитерські вироби Шу в домашніх умовах.

  1. Зробіть кракелін – верхню частину тістечок Шу. За півгодини до приготування наріжте вершкове масло кубиками та приберіть у морозилку, воно має добре замерзнути.
  2. Візьміть миску, змішайте цукор з борошном та додайте барвник. Від його кількості залежатиме колір кондитерських виробів.
  3. Потім охолоджене вершкове масло швидко розітріть руками з борошном до утворення крихти.
  4. Покладіть тісто між пергаментними листами і тонко розкачайте. Приберіть тісто разом із пергаментом на 40 хв у морозилку.
  5. Приготуйте тісто. Поставте на вогонь велику каструлю з водою, додайте вершкове масло та сіль. Щойно суміш закипить, зменште вогонь, всипте борошно та швидко замісіть тісто.
  6. Продовжуйте змішувати допоки тісто не стане гладким і не буде відокремлюватиметься від стінок каструлі.Потім викладіть тісто у миску та дайте йому охолонути протягом 5-10 хв. Після цього додавайте до тіста по одному яйцю, щоразу добре вимішуючи масу.
  7. Перекладіть тісто в кондитерський мішок та висадіть на пекарський папір, формуючи маленькі кульки. Викладіть зверху вирізані кружальця з кракеліну і поставте в прогріту до 190°С духовку.
  8. Випікайте Шу протягом 20-25 хв.Випікайте у нагрітій до 190 градусів духовці протягом 20-25 хв. За цей час кондитерські вироби мають збільшитися у розмірі та набути золотавого кольору.

Поки кондитерські вироби печуться і охолоджуються, можна приготувати крем – заварний, вершковий,  білковий або зі молока. Гості будуть вражені вашими кулінарними здібностями!

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader