Схожий на "Київський", але хрумкіший: давній рецепт "Королівського" торта
Схожий на "Київський", але хрумкіший: давній рецепт "Королівського" торта

Схожий на "Київський", але хрумкіший: давній рецепт "Королівського" торта

Хрустка текстура та ніжний крем – це поєднання, перед яким просто неможливо встояти. "Королівський" торт стане частуванням, яке перетвориться на яскравий спогад. 24 Канал пропонує зробити його за рецептом порталу "Смачненьке".

Рецепт торта "Королівський"

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
бісквіт:
– 250 грамів борошна;
– чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів вершкового масла;
– 4 жовтки;
– 2 столові ложки цукрової пудри;
– дрібка солі;
– 1 столова ложка сметани;
безе:
– 4 білки;
– дрібка солі;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 250 грамів цукру;
– 100 грамів горіхів;
– 1 столова ложка крохмалю;
крем:
– 300 грамів вершкового масла (82%);
– 370 грамів згущеного молока;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 4 грами розчинної кави;
– 3 столові ложки окропу.

Приготування:

  1. Спочатку готуємо безе. Збиваємо білки з дрібкою солі до утворення густої піни. Потім поступово додаємо ванільний і звичайний цукор, продовжуючи збивати, доки маса не стане пишною і триматиме форму.
  2. Подрібнюємо волоські горіхи та змішуємо їх із крохмалем. Додаємо цю суміш до білкової маси й обережно перемішуємо.
  3. Викладаємо порції безе на деко, застелене пергаментним папером. Сушимо безе в духовці при температурі 110 градусів протягом 1,5 години
  4. Для бісквіта просіюємо борошно, змішуємо його з розпушувачем, після чого натираємо в нього холодне вершкове масло. До жовтків додаємо цукрову пудру та сіль, ретельно змішуємо і викладаємо цю масу до вершкової крихти.
  5. Замішуємо тісто, поступово додаючи до нього сметану, до отримання еластичної й трохи липкої консистенції. Тісто накриваємо плівкою та залишаємо охолоджуватися в холодильнику на 30 хвилин.
  6. Після цього ділимо тісто на кілька частин і розкачуємо в коржі товщиною 3 – 4 міліметри і діаметром 23 – 25 сантиметрів. Для ідеально рівних країв можна використати кондитерське кільце.
  7. Перед випіканням у кожному коржі робимо проколи виделкою. Випікаємо в духовці на деко при температурі 180 градусів протягом 10 – 12 хвилин. Повторюємо ці дії для іншого шматка тіста.
  8. Для крему спочатку розчиняємо каву в гарячій воді та залишаємо остигати.
  9. Далі збиваємо міксером м’яке вершкове масло, поступово додаючи до нього ванільний цукор, охолоджену каву та згущене молоко.
  10. Безе змащуємо кремом і кладемо на нього другий корж. Все повторюємо, а залишки коржа збиваємо у блендері для отримання крихти, щоб прикрасити торт.
  11. Залишаємо торт у холодильнику на кілька годин, щоб добре просочився.

Смачного!

Швидко і дуже смачно: найпростіший рецепт банановогохліба.

Джерело матеріала
loader
loader