Україна надала екстрену допомогу польській енергосистемі
Україна надала екстрену допомогу польській енергосистемі

Україна надала екстрену допомогу польській енергосистемі

Українська енергосистема надала екстрену допомогу Польщі на запит країни. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

- На запит Польщі Україна надавала аварійну допомогу польській енергосистемі з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 17:00 сумарною величиною 1540 МВт*год. У резерві 11 блоків та 3 корпуси генеруючого обладнання ТЕС та ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби, - розповіли у відомстві.

У Міненерго запевнили, що в Україні немає дефіциту потужностей. Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. Імпорт електроенергії – 153 МВт год, експорт до Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови та Угорщини – до 8779 МВт год.

  • Напередодні в Міністерстві енергетики України спростували повідомлення, що з'явилося в ЗМІ, про підготовку до підвищення тарифу на електроенергію для населення.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко 31 січня запевнив, що жодних обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після його завершення не проводиться.
Теги за темою
Польша
Джерело матеріала
loader