Ви пошкодуєте, що не знали про цей рецепт раніше
Чи може бути щось приємніше, ніж поласувати з ранку швидким і смачним сніданком з філіжанкою ароматної кави? Тим більше якщо готувати вранці не звичні бутерброди, а незвичайні гозлемие.
Цю традиційну страву в Туреччині подають замість хліба або як перекус між трапезами. Начинка у цих коржів буває різна, але сьогодні разом зі Smachnonews приготуємо їх зі шпинатом. Так сніданок перетвориться не тільки на приємний, але корисний прийом їжі.
Як приготувати гозлеме зі шпинатом
Інгредієнти на 4 порції:
- 200 г борошна;
- щіпка цукру;
- дрібка солі;
- 1 невелика упаковка сухих дріжджів;
- 100 г шпинату;
- 10 г часнику;
- рослинна олія для смаження;
- 100 г сиру фета.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо воду із сухими дріжджами, цукром та сіллю. Отриману масу збиваємо міксером, поступово додаючи борошно.
- Тісто вимішуємо вручну, відправляємо в миску, накриваємо кришкою і залишаємо піднятися на 40-50 хвилин.
- Часник чистимо, пропускаємо через прес і обсмажуємо разом із листям свіжого шпинату на сковороді з олією. Додаємо спеції та викладаємо в миску. До начинки додаємо подрібнений сир фета і все ретельно перемішуємо.
- Тісто дістаємо, трохи присипаємо борошном, розрізаємо на три частини. Кожну частину розгортаємо, в середину викладаємо начинку, складаємо навпіл і щільно загортаємо кінці.
- Кожний пиріг обсмажуємо з двох боків на сухій розпеченій сковороді до золотистої скоринки, викладаємо і розрізаємо навпіл.
А тепер заварюємо ароматну каву і насолоджуємося. Смачного.