Цей торт здивує смакові рецептори
Після щедрої святкової вечері у новорічну ніч, що може складатися з безлічі салатів та запеченого м'яса "Гармошка", наступного дня часто їсти не хочеться. Проте ближче до обіду ймовірно ви захочете випити з близькими чашечку чаю з чимось смачненьким.
Тортик "Різдвяне диво" стане чудовим доповненням до сімейного чаювання та сподобається близьким. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати пляцок "Різдвяне диво"
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 1 склянка;
- вершки 18% — 400 г;
- борошно – 250 г;
- сода харчова – 2 ч. л.;
- оцет – 1 ст. л.;
- мелений мак – 3 ст. л.;
- какао – 1 ст. л.;
- волоські горіхи – 50 г
Пудингова маса:
- молоко – 500 мл;
- порошок для пудингу;
- цукор – 4 ст. л.;
- вершкове масло – 200 г;
- варення – 4 ст. л.
Спосіб приготування:
- Яйця збити з цукром до пишної маси, додати вершки, оцет, а потім змішати з борошном і содою.
- Розділити тісто на три частини.
- В одну додати пропарений і натертий мак, в іншу – какао, а в третю – подрібнені горіхи.
- Окремо випекти коржі у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин, до сухої палички.
- Зварити пудинг в молоці, охолодити.
- Вершкове масло розтерти з цукром в крихту, додати пудинг.
- На дно викласти горіховий корж, змастити його джемом, викласти на нього половину пудингової маси, накрити маковим коржем, викласти решту пудингової маси накрити шоколадним коржем.
- За бажанням полити торт білим шоколадом.
А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися з рецептом "Наполеона" у склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти як перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.