Секрет пружних помідорів: сіль, цукор, оцет і правильна пропорція
Секрет пружних помідорів: сіль, цукор, оцет і правильна пропорція

Секрет пружних помідорів: сіль, цукор, оцет і правильна пропорція

Смачна закуска з незвичайним ароматом та присмаком

Помідор — це популярний овоч, який широко використовують у кулінарії: готують салати, соуси, супи та різноманітні заготівлі. Особливо популярні мариновані помідори, які можна приготувати навіть за пів години для швидкої закуски.

Але сьогодні ми пропонуємо класичний рецепт маринованих помідорів на зиму — з багатим ароматом спецій і тривалим настоюванням, щоб зберегти найкращий смак літа у ваших банках. Рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Закарпатська Господиня".

Як приготувати мариновані помідори на зиму

Інгредієнти:

  • помідори – 6–8 кг (середнього або дрібного розміру);
  • вода – 6 л;
  • оцет 9% – 250 мл;
  • сіль – 300 г;
  • цукор – 400 г.

Спеції на кожну банку (1 л):

  • цибуля – кільцями, 1–2 скибки;
  • зелень петрушки – кілька гілочок;
  • лавровий лист – 1–2 шт.;
  • чорний перець горошком – 5–6 шт.

Спосіб приготування:

  1. Простерилізувати банки та кришки.
  2. Помити помідори, наколоти зубочисткою, щоб не лопались під час заливання.
  3. На дно кожної банки викласти спеції та кільця цибулі.
  4. Щільно вкласти помідори в банки.
  5. У каструлі закип’ятити воду, додати сіль, цукор і влити оцет — це буде маринад.
  6. Залити гарячим маринадом помідори, накрити кришками, простерилізувати 10–15 хвилин, закатати.
Джерело матеріала
loader