Українцям складно уявити новорічний стіл без традиційного салату "Оселедець під шубою". Однак цю страву можна оновити, додавши кілька інгредієнтів.
У такий спосіб салат зіграє новими фарбами. Приготувавши цей салат за новим рецептом, ви обов'язково здивуєте гостей та порадуєте їхній гастрономічний смак. Тому зберігайте покроковий рецепт і святкуйте Новий 2024 яскраво і смачно.
Інгредієнти:
- 400 г оселедця слабосолона;
- 3-4 середні картоплини;
- 1 цибуля ріпчаста;
- 2 морквини;
- 2 буряки;
- 4 шт. курячих яєць;
- 1 банка ікри мойви;
- 200 г твердого сиру;
- сіль - на свій смак;
- 8 ст. л. майонезу;
- ікра червона для прикрашання.
Приготування салату:
Спочатку відваріть яйця та остудіть їх. Цибулю потрібно нарізати дрібними кубиками і замаринувати в суміші винного або яблучного соусу, щіпки солі та цукру.
Оселедець, який буде першим гаром, потрібно нарізати маленькими кубиками. Поверх нього натріть на великій тертці картопля і змастіть її майонезом. Далі викладіть замариновану цибулю і натерту на тертці моркву. Змастіть цей шар майонезом
Далі викладіть шар ікри мойви у соусі. На дрібній тертці натріть сир, а поверх нього буряк, натертий на великій тертці і змастіть майонезом. Далі на дрібній тертці натріть білок, а поверх нього жовток. Готовий салат прикрасьте червоною ікрою.
Раніше ми повідомляли, що ця страва підкорює відразу всіх: рецепт салату "Мурашник" - легко та просто на Новий рік.
Так само стало відомо, що зігріє не тільки ваше тіло, а й душу: рецепт гарячого святкового пуншу з 5 інгредієнтів.