Прикрасять не лише сімейний обід, а й святковий стіл
Як би ми не любили оселедець під "Шубою", але навіть класичну до новорічного столу страву хочеться урізноманітнити. Зараз з’являються оригінальні подачі класичного салату – наприклад, у вигляді ялинкових кульок.
Однак сьогодні разом із Shuba ми пропонуємо приготувати улюблений салат у вигляді незвичайних канапе. Для них вам краще заздалегідь відварити або запекти буряк і використовувати при приготуванні червону цибулю. Як бачите, в основні інгредієнти "Шуби" перетворюються на оригінальну страву, яка здивує вас та ваших гостей.
Як приготувати новорічні канапе з оселедцем
Інгредієнти на 5 порцій:
- буряк варений — 1 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- оселедець, філе — 150 г;
- гірчиця зерниста, зелень, сіль, перець чорний мелений, майонез 67% — на смак.
Спосіб приготування:
- Оселедець ретельно чистимо від кісток, нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими кільцями.
- Ретельно миємо картоплю, нарізаємо нетовстими кружальцями, солимо, перчимо, поливаємо олією, перемішуємо. Викладаємо підготовлену картоплю на деко і запікаємо до готовності.
- Чистимо варений буряк, натираємо на тертці. Додаємо до нього майонез та перемішуємо.
- Отриману бурякову масу розподіляємо по запеченій картоплі, зверху викладаємо шматочки зелені, прикрашаємо зеленню, зернистою гірчицею, цибулею та подаємо до столу.