Головне в цій страві — правильна подача
Наближається Новий рік і кожен кулінар переймається питанням, що подати на святковий стіл. Якщо не хочете пригощати гостей банальними стравами, пропонуємо приготувати разом з нами смачний салат у формі ялинки.
У цієї страви за рецептом "УНІАН" незвичайний свіжий кисло-солодкий смак через яблука, ківі та моркву по-корейски. Гості не зможуть обійти стороною цю смакоту.
Як приготувати салат "Ялинка"
Інгредієнти:
- куряче філе — 200 г;
- курячі яйця — 4 шт.;
- яблука кисло-солодкі — 1 велике або 2 маленьких;
- ківі — 3 шт.;
- твердий сир — 100 г;
- майонез до смаку;
- свіжі ягоди або гранат для прикраси.
Спосіб приготування:
- Куряче філе варимо у підсоленій воді до готовності близько 20 хвилин, даємо охолонути, дрібно нарізаємо і викладаємо у формі трикутника у тарілку.
- Моркву по-корейськи віджимаємо від рідини, викладаємо на курку та змащуємо майонезом.
- Відварюємо круто яйця, чистимо їх, подрібнюємо, викладаємо на моркву і також змащуємо майонезом.
- Яблука чистимо від шкірки, натираємо на великій тертці, викладаємо на шар яєчний і змащуємо майонезом.
- Далі викладаємо тертий сир, зверху та з боків викладаємо тонко нарізаний ківі. Руками надаємо салату форму ялинки.
- Салат накриваємо харчовою плівкою, відправляємо в холодильник на годину. При подачі прикрашаємо салат ягодами чи зернами гранату, начебто це ялинкові іграшки.
Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Вам ці знання знадобляться.