Цю "Грибну галявину" гості зметуть першою до останнього грибочка
Цю "Грибну галявину" гості зметуть першою до останнього грибочка

Цю "Грибну галявину" гості зметуть першою до останнього грибочка

Він не залишить байдужим ні очі, ні шлунок

Будь-який святковий стіл неможливо уявити без різноманітних салатів. І якщо не хочеться пригощати близьких та друзів класичним олів’є чи "Шубою", пропонуємо спробувати "Грибну галявину".

Таку назву салат отримав через верхній шар з маринованих грибів. Впевнені, що така незвичайна подача страви від "Мета" точно здивує ваших гостей.

Як приготувати салат "Грибна галявина"

Інгредієнти:

  • куряче філе – 300 г;
  • мариновані гриби – 0,5 кг;
  • твердий сир – 120 г;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 4 шт.;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • майонез – 5 ст. л.;
  • кріп – половина пучка.

Спосіб приготування:

  1. Моркву і картоплю ретельно миємо та відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Яйця варимо круто, також даємо охолонути, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. З маринованих грибів зливаємо маринад.
  3. Куряче філе миємо, відварюємо у підсоленій воді, остуджуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
  4. З солоних огірків обрізаємо кінчики, натираємо на дрібній тертці та віджимаємо маринад, що виділився.
  5. Об’ємну миску або каструлю застилаємо плівкою і викладаємо мариновані гриби капелюшками вниз. Зверху викладаємо подрібнений кріп.
  6. Далі йде шар курки, змащеної майонезом, зверху — шар моркви, який також змащуємо майонезом.
  7. Після цього викладаємо яйця, покриваємо майонезною сіточкою, далі розподіляємо шар картоплі та огірків, змастивши майонезом.
  8. Салат накриваємо плоскою тарілкою, перевертаємо таким чином, щоб гриби опинилися зверху та подаємо до столу.

Раніше "Телеграф" ділився ще одним незвичним рецептом салату. Йому також зрадіють і гості, і Дракон.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader
loader