Простий та оригінальний спосіб зробити традиційну страву цікавішою
Ми розповідали, як на Різдво приготувати традиційну кутю. Але, звісно ж, експериментувати з інгредієнтами та приготуванням ніхто не забороняє. В результаті можна приготувати щось дивовижне.
На "ТСН" розповіли, як приготувати кутю з булгуру з додаванням лайма. Обов’язково спробуйте — виходить дуже оригінально та смачно.
Інгредієнти:
- булгур — 250-300 г;
- журавлина (сушена) — 50 г;
- сік лайма (одного) — 1 шт.;
- мак — 50 г;
- родзинки — 30 г;
- волоські горіхи — 50 г;
- мед — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Булгур відварюємо до готовності (15 хвилин). Відкидаємо на друшляк та промиваємо холодною водою. Даємо рідині повністю стекти.
- Мак запарюємо окропом, даємо йому набрякнути. Так він повинен простояти від 30 хвилин до цілої ночі. Проціджуємо його через сито і перетираємо в ступі. Також можна скористатися блендером.
- Горіхи дрібнимо та обсмажуємо на сухій сковороді. Сухофрукти попередньо запарюємо.
- Змішуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо. Заправляємо страву медом і соком лайма.
Перед подачею страва повинна настоятися мінімум 30 хвилин. Також ми ділились рецептом куті з в’яленою вишнею.