/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcd54f8784610b8ff3d960f6b8d69aa16.jpg)
Конкурент борщу: як приготувати капусняк за давнім рецептом
Якщо вже бракує ідей для смачного обіду або вечері, то варто завжди повертатися до чогось традиційного та автентичного. Капусняк – це той варіант, з яким ви ніколи не помилитеся. 24 Канал пропонує приготувати його за рецептом учасниці "МастерШеф" Мирослави Пекарюк, яким вона поділилася у своєму інстаграмі.
Рецепт капусняку
- Час: 1 година
- Порцій: 10
Інгредієнти:
– 500 грамів квашеної капусти;
– 600 грамів свинячих ребер;
– 200 грамів копчених ребер;
– 2 цибулини;
– 1 морквина;
– корінь петрушки (сушений або свіжий), чорний перець горошком, лавровий лист;
– сметана 20%;
– петрушка, кріп;
– сіль;
– перець;
– 5 картоплин.
Приготування:
Свинячі ребра нарізаємо на порційні шматки й кладемо у велику каструлю.
Додаємо цілу очищену цибулину, кілька лаврових листків, перець горошком і корінь петрушки. Заливаємо все холодною водою, накриваємо кришкою та варимо на слабкому вогні.
Паралельно відварюємо картоплю у шкірці.
Моркву натираємо, другу цибулину дрібно шаткуємо, а копчені ребра ріжемо невеликими шматками.
На сковороді обсмажуємо копченості до золотистої скоринки, додаємо подрібнену цибулю, потім – моркву, сіль, перець і квашену капусту.
Тушкуємо все разом, вливаємо трохи бульйону з ребер і продовжуємо готувати до м’якості капусти.
Готовий бульйон солимо, проціджуємо, перекладаємо туди тушковану капусту та варене м’ясо. Варимо до повної готовності капусти.
Окремо відділяємо м’ясо від кісток, додаємо його назад у каструлю. Наприкінці додаємо сметану, очищену варену картоплю та свіжу зелень. Подаємо гарячим.
Смачного!
Цю закуску точно треба мати: як замаринувати часник на зиму.

