Така кутя точно стане королевою столу: класичний рецепт куті з пшеницею та родзинками
Така кутя точно стане королевою столу: класичний рецепт куті з пшеницею та родзинками

Така кутя точно стане королевою столу: класичний рецепт куті з пшеницею та родзинками

Чудовий рецепт смачної святкової куті

Ми розповідали, як кутю готують у сусідній Польщі. Тепер ділимось рецептом класичної української куті — на основі пшениці, з горіхами та родзинками.

Рецептом класичної куті від пані Стефи поділились на порталі ukrainky.com.ua. Її нескладно приготувати, якщо знати деякі деталі.

Інгредієнти:

  • пшениця – 300 г;
  • мак – 200 г;
  • мед (або цукор) – 1-2 ст. л.;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • родзинки – 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Мак запарюємо і розтираємо до білого "молочка". Можна робити це у ступці, як у давнину, або в блендері. Родзинки запарюємо окропом.
  2. Пшеницю відварюємо до готовності. Поки готується крупа, горіхи злегка обсмажуємо на сухій пательні. Коли вони охолонуть, крупно січемо.
  3. В макітрі або в глибокій мисці змішуємо розтертий мак, пшеницю, горіхи, родзинки, та мед (або цукор).
  4. Пропорцію крупи і маку регулюємо самі. Все залежить від того, яку кутю любите більше.
  5. Якщо кутя виходить дуже густою, можна додати трошки кип’яченої води або узвару. Або, якщо любите дуже солодку кутю, можна влити ще рідкого меду. Також, для більш багатогранного смаку, можна використати суміш кількох видів меду.

Така кутя виходить ароматною, красивою та смачною. Також ми розповідали як приготувати кутю родом із Закарпаття — "Бобельки".

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader