Стародавня українська закуска стане найбільш запам’ятовуваною стравою на різдвяному столі
Стародавня українська закуска стане найбільш запам’ятовуваною стравою на різдвяному столі

Стародавня українська закуска стане найбільш запам’ятовуваною стравою на різдвяному столі

Усі точно здивуються такому соусу

Кожен кулінар готується до святкування одного з найголовніших християнських свят та шукає рецепти незвичайних страв до різдвяного столу. Саме тому пропонуємо приготувати пікантний соус з буряка та хрону.

Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо цвіклі – австрійський за походженням соус, дуже популярний у нашій країні. Це не дивно, адже у його складі — хрін та буряк, улюблені в Україні продукти. Така яскрава на смак і колір страва стане незамінним доповненням і до святкового застілля, і до сімейного обіду.

Як приготувати цвіклі — гостру закуску з буряка та хрону

Інгредієнти на 2 порції:

  • буряк — 2 шт.;
  • хрін — 1 шт.;
  • лимон, сік, цукор сушений кмин — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Помийте буряк, загорніть його у фольгу і запікайте в духовці, для молодого овочів знадобиться близько 40 хвилин. Можна також відварити буряки до готовності. Натріть їх на середній тертці.
  2. Почистьте корінь хрону, також натріть на середній тертці.
  3. Змішайте хрін та буряк. Їхня пропорція має бути такою, щоб було не дуже ніжно, але й не дуже гостро.
  4. Заправте цвіклі оцтом або лимонним соком, додайте цукор, сіль, за бажанням додайте кмин.

Цвіклі можна подавати з лавашем за рецептом "Телеграфа ", олією та шматочком м’яса. Смачного.

Теги за темою
Різдво
Джерело матеріала
loader
loader