Прекрасна альтернатива м’ясним биточкам
Соковиті, ароматні котлети — найчастіший "гість" на наших столах. Вони доречні й під час сімейних посиденьок, і на святковому столі.
А що робити, якщо котлеток дуже захотілося під час посту? Можна приготувати їх за рецептом Shuba із консервованої кукурудзи. Котлетки можна приготувати навіть на різдвяний стіл настільки смачними вони виходять.
Якщо ж ви не знайшли будинку консервовану кукурудзу, можна використовувати свіжу (опустивши її в киплячу воду на пару хвилин) або заморожену. У "фарш" також можна додати дрібно нарізану зелень, запанувати — в кукурудзяному борошні, нею можна замінити і крохмаль.
Як приготувати котлети з кукурудзи
Інгредієнти на 3 порції:
- консервована кукурудза — 400 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- яйце куряче, велике — 2 шт.;
- крохмаль кукурудзяний — 1 склянка;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- рослинна олія — для смаження;
- кукурудзяна крупа – для панірування.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо шматочками. Усю кукурудзу ділимо на дві частини, одну з них перемелюємо блендером разом з очищеною цибулею.
- Отриману масу відправляємо в миску, додаємо другу частину кукурудзи, яйця, борошно або крохмаль. Солимо все, перчимо і замішуємо фарш. Формуємо з нього котлетки та обвалюємо їх у кукурудзяній крупі.
- Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо котлети та смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків.
Раніше ми розповідали, які 12 страв мають бути на різдвяному столі. Вам ці поради стануть у пригоді.