/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd160e9ba6f731696305f04b7df7bd4c5.jpg)
Ви приготуєте її за годину: рецепт класичної рисової куті на Різдво
Вона готується значно швидше, ніж пшенична
Ми ділились рецептом традиційної полтавської куті, і класичним рецептом куті з пшениці. Але в багатьох регіонах України, зокрема, на сході, кутю готують з інших круп — з рису, перловки тощо.
Хоч рис прийшов на українські землі відносно недавно, проте така страва завоювала популярність і має своїх прихильників. Зокрема завдяки тому, що рисова кутя набагато простіше та швидше готується.
Інгредієнти:
- рис – 200 г;
- мак – 100 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- родзинки – 50 г;
- мед (або цукор) – 120 г;
- сіль – до смаку;
- узвар (або кип'ячена вода) – 100-200 мл;
- вода – 600 мл.
Спосіб приготування:
- Оскільки рис вариться набагато швидше, ніж пшениця, спершу треба підготувати інші компоненти. Горіхи подрібнюємо та підсушуємо на сухій сковороді, постійно перемішуючи.
- Родзинки промиваємо і заливаємо окропом. Коли вода охолоне, відкидаємо їх на сито. Мак заливаємо окропом. Через годинку-другу зливаємо зайву воду та розтираємо із цукром у ступці. Можна перемолоти у блендері або кавомолці — головне, що мак пустив "молочко".
- Рис заливаємо водою і починаємо варити. Щоб він був не липкий, після закипання зливаємо воду і промиваємо холодною водою.
- Знову заливаємо крупу водою. Після другого закипання варимо ще 15 хвилин.
- Готовий рис відставляємо, щоб охолов. Після цього додаємо усі складові. Мед розводимо узваром або водою та заливаємо кутю.
Кутя виходить смачна і ситна. Також ми розповідали про правила приготування смачної страви.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdc16cee28bf4969e10b9d205736f19e3.jpg)
Відчувають наперед: хто зі знаків зодіаку має справжнє шосте чуття
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1e816fb2a362db0278f13ec96161c9d8.jpg)
Букет у вазі буде стояти набагато довше: додайте всередину чудо-засоби
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F593df649a6eab75bf7f4b74ee394691f.jpg)
І не доведеться нічого вигадувати: котлети з кабачків, які нагодують всю сімʼю
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ffa958b9b5b93f4e291029e5a2e71630e.jpg)
День ангела 10 липня: кого та як вітати з іменинами
TSN
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ffa790444639d9d0a91876cc14b30a050.png)
Оптична загадка на 5 с: спробуйте знайти курку серед качок
Gazeta UA
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F86dc9f1440c24e11405ed7c93433e169.jpg)
Щоб вийшла мʼякою, але не розварилася: скільки часу треба готувати кукурудзу
24tv
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F9d41e8ef43d7254e5e55d1d98616da0a.jpg)
Таємничі та кришталево чисті: які озера у Карпатах повинен побачити кожен
24tv