SIM-карту не ініціалізовано: причини та як вирішити проблему
SIM-карту не ініціалізовано: причини та як вирішити проблему

SIM-карту не ініціалізовано: причини та як вирішити проблему

Сім-карта не ініціалізована або відсутня – що це означає і що потрібно робити, щоб відновити зв’язок, читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Сім-карту не ініціалізовано: що це означає

Сім-карта не ініціалізована або відсутня – такі повідомлення означають, що сімку або не бачить телефон, або вона не ловить мережу для підключення. Таке відбувалося в багатьох користувачів унаслідок .

Тобто доступу до мережі просто немає – це одна з основних причин, чому SIM-карта не ініціалізується.

Зараз дивляться

Що робити, якщо сім-карта не ініціалізована

Як вчинити в такій ситуації, щоб відновити зв’язок, залежить від того, з якої причини телефон опинився поза мережею.

Картка заблокована оператором – трапляється, що картою не користувалися або не поповнювався її рахунок протягом декількох місяців. У такому разі оператор може деактивувати або заблокувати сімку, відповідно, відновити і розблокувати її може тільки він.

Картка прострочена – так може статися, якщо придбана сімка не була своєчасно активована. Тут нічого не залишається, окрім як купувати нову.

Активовано режим польоту – в такому режимі смартфон відключає мобільний зв’язок, Wi-Fi і Bluetooth, іноді це відбувається випадково. Для відновлення зв’язку буде достатньо просто вимкнути режим.

Неправильні налаштування – у щойно купленому телефоні може бути відключений слот сім-карти. Потрібно зайти в меню налаштувань, вибрати Диспетчер SIM-карт і просто активувати його.

Зарубіжна прошивка – смартфон прошитий під конкретного закордонного оператора. Найчастіше таке трапляється з пристроями, придбаними в інших країнах. Доведеться звернутися в сервісний центр зі спеціальним обладнанням і ПЗ. Щоб уникнути таких проблем, під час купівлі у невідомих людей обов’язково перевіряйте, чи може дзвонити телефон.

Сімка пошкоджена – карта отримала механічні пошкодження. Таке може статися:

  • під час встановлення в апарат; 
  • при агресивному механічному впливі на нього через удар;
  • під час потрапляння всередину корпусу вологи;
  • при переробці сім-карти в micro або nano-формат. 

Потрібно звернутися до оператора, щоб отримати нову карту або просто купити іншу.

Пошкоджено слот для сім-карти – таке може статися під час неакуратної спроби витягти чип. Усунути несправність можуть тільки фахівці.

Пошкодження компонентів обв’язки ланцюга картоприймача – радіоелементи пошкоджуються внаслідок ударів, потрапляння на них вологи, або механічним шляхом. Несправні елементи доведеться міняти.

Сімка забруднена – пил проник всередину корпусу туди, де розміщується карта. Можна спробувати усунути забруднення самостійно, але набагато краще звернутися до професіоналів.

Глюк IMEI – у кожного смартфона є код IMEI – International Mobile Equipment Identity, без якого користуватися стільниковим зв’язком неможливо. Щоб дізнатися IMEI мобільника, слід набрати *#06#. Якщо код не відображається на екрані мобільника, вам допоможуть тільки фахівці.

Збої в роботі програмного забезпечення – найчастіше таке трапляється в разі невдалої спроби перепрошивки, перевстановлення ПЗ або операційної системи. Можна спробувати відновити первісну заводську встановлену версію. У разі невдачі, не намагайтеся вирішити це самі, нехай цим займуться професіонали.

Джерело матеріала
loader