Якщо чинити розумно, свіжим смаком можна насолоджуватись довго
Ми розповідали, чим замінити олів’є на святковому столі. Тепер ділимось порадою, яка продовжить життя салату в холодильнику у випадку, якщо ви готуєте велику порцію, яку розраховуєте їсти кілька днів.
Часто кулінари-аматори поспішають при приготуванні олів’є та насипають у миску відразу всі подрібнені інгредієнти, а також одразу заправляють усю масу майонезом. Подібна недбалість часто стає причиною того, що ви отримаєте не найапетитнішу страву.
Секрет полягає у тому, щоб все нарізати, але не змішувати. В окрему миску, в якій буде зберігатись олів’є в холодильнику, слід скласти горошок, нарізані моркву та картоплю, а також м’ясний компонент.
Окремо — в невеликі мисочки або харчові контейнери — слід викласти заздалегідь нарізані цибулю та кислі огірки. Вони повинні теж зберігатись в холодильнику. Секрет якраз у тому, щоб ці соковиті продукти не розмочували основну масу салату — так він не буде так швидко псуватися.
Що ж до майонезу, то ним салат треба заправляти безпосередньо перед тим, як їсти. І, звісно ж, замішувати невеликі порції, щоб салат, уже замішаний з майонезом, не зберігався.
Такий салат простоїть кілька днів без втрати смаку. Також ми розповідали, що додати до "шуби", щоб було смачніше.