До приготування можна залучити малечу
Ми розповідали, як до свят створити розкішний пряничний будиночок. Тепер пропонуємо приготувати чудові безе на паличці, а для особливого святкового настрою їх можна зробити у формі ялиночок.
Найпростішим рецептом поділились на порталі cookorama.net. Можна його вдосконалити, наприклад, пофарбувати безе харчовим барвником у зелений колір.
Інгредієнти:
- білки — 100 г
- цукор — 200 г
- кольорова термостійка посипка
Спосіб приготування:
- Білки (100 г — приблизно 3 -3,5 білки середніх яєць) у мисці з’єднуємо з цукром. Все разом нагріваємо на водяній бані, постійно помішуючи.
- Таким чином його треба довести до температури 50-52 градусів. Особливо інтенсивно слід перемішувати біля стінок посуду, щоб білок не заварився.
- Паралельно вмикаємо духовку на 90 градусів. Знімаємо миску з водяної бані і збиваємо міксером на середній швидкості до кімнатної температури. Збиті білки повинні бути густими — так, щоб після перевертання миски вони не виливались.
- Перекладаємо готову меренгу в кулінарний мішок з насадкою "зірочка". Підготуємо пергамент, який викладаємо прямо на деко. Також можна взяти силіконовий коврик для випікання.
- З кондитерського мішка витискаємо меренгу на пергамент у вигляді невеликих ялинок. Посипаємо їх посипкою. Вставляємо зубочистки.
- Сушимо у розігрітій духовці за температури 90*С. До готовності (сухості) це повинно заняти приблизно 80-90 хвилин.
Ялиночки виходять красивими, сухенькими і дуже смачними. Також ми ділились рецептом особливо смачного печива до свят.