Від таких "Ялиночок" всі будуть в захваті: простий рецепт особливо смачного новорічного десерту
Від таких "Ялиночок" всі будуть в захваті: простий рецепт особливо смачного новорічного десерту

Від таких "Ялиночок" всі будуть в захваті: простий рецепт особливо смачного новорічного десерту

До приготування можна залучити малечу

Ми розповідали, як до свят створити розкішний пряничний будиночок. Тепер пропонуємо приготувати чудові безе на паличці, а для особливого святкового настрою їх можна зробити у формі ялиночок.

Найпростішим рецептом поділились на порталі cookorama.net. Можна його вдосконалити, наприклад, пофарбувати безе харчовим барвником у зелений колір.

Інгредієнти:

  • білки — 100 г
  • цукор — 200 г
  • кольорова термостійка посипка

Спосіб приготування:

  1. Білки (100 г — приблизно 3 -3,5 білки середніх яєць) у мисці з’єднуємо з цукром. Все разом нагріваємо на водяній бані, постійно помішуючи.
  2. Таким чином його треба довести до температури 50-52 градусів. Особливо інтенсивно слід перемішувати біля стінок посуду, щоб білок не заварився.
  3. Паралельно вмикаємо духовку на 90 градусів. Знімаємо миску з водяної бані і збиваємо міксером на середній швидкості до кімнатної температури. Збиті білки повинні бути густими — так, щоб після перевертання миски вони не виливались.
  4. Перекладаємо готову меренгу в кулінарний мішок з насадкою "зірочка". Підготуємо пергамент, який викладаємо прямо на деко. Також можна взяти силіконовий коврик для випікання.
  5. З кондитерського мішка витискаємо меренгу на пергамент у вигляді невеликих ялинок. Посипаємо їх посипкою. Вставляємо зубочистки.
  6. Сушимо у розігрітій духовці за температури 90*С. До готовності (сухості) це повинно заняти приблизно 80-90 хвилин.

Ялиночки виходять красивими, сухенькими і дуже смачними. Також ми ділились рецептом особливо смачного печива до свят.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader
loader