Сьогодні здорове харчування стає не просто модою, а невід’ємною частиною життя багатьох сімей. Однією з популярних дієтичних страв є білі сорти м’яса.
Кролик – ідеальний вибір для тих, хто прагне підтримувати фігуру, адже продукт містить багато білків і мінімальну кількість жирів. А приготовлений у ніжному гірчично-вершковому соусі він може стати чудовим доповненням до будь-якого .
Як правильно приготувати надзвичайно смачного кролика в духовці – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Зараз дивляться
Як приготувати кролика в гірчично-вершковому соусі в духовці
Інгредієнти
- тушка кролика – 1 кг
- ріпчаста цибуля – 400 г
- біле сухе вино – 200 г
- вершки (20 %) – 200 г
- вода або курячий бульйон – 300 г
- гірчиця в зернах – 3 ст. л.
- розмарин – 2 гілочки
- зелень петрушки – пів пучка
- сіль, чорний мелений перець
- оливкова олія для смаження
Приготування
- Тушку кролика розділити на порційні шматки.
- Цибулю очистити і порізати соломкою.
- Потім у великій, глибокій сковорідці обсмажити цибулю на оливковій олії до прозорого стану (цибуля має добре розм’якнути).
- До цибулі додати кролика і, періодично помішуючи, смажити на середньому вогні, поки кролик трошки не зарум’яниться. Після цього додати вино і дати йому випаруватись.
- Потім у пательню налити воду або курячий бульйон, додати гілочки розмарину, посолити, поперчити, накрити кришкою і на малому вогні тушкувати до м’якості кролика, приблизно 50 хв.
- Після цього додати гірчицю, вершки, перемішати, накрити кришкою та поставити в розігріту до 150 С духовку на 15-20 хв.
- Перед подаванням на стіл притрусити зеленню петрушки. Кролик, тушкований в гірчично-вершковому соусі, готовий.