![І на Різдво, і на Новий рік: холодець можна зробити ідеальним без желатину, перевірений рецепт](https://thumbor.my.ua/8g5z4-7CLGpkoVG-gIwk5Zf1fTE=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F60b4e4cb71d892eeb364a3485832c195.jpg)
І на Різдво, і на Новий рік: холодець можна зробити ідеальним без желатину, перевірений рецепт
Як правильно варити холодець, не додаючи при цьому желатину, не знає кожна господиня. Виявляється, це реально.
Максимально домашній рецепт холодця опублікували в кулінарному Instagram "Кухня Сабіни".
![Холодець // www.instagram.com/sabines_kitchen/](https://thumbor.my.ua/b_P3fjS7lKhPgXY7phtqcG0cBJA=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F2352cbcb34235cb4ec3b1c0ed13a770f.jpg)
Інгредієнти:
~1-3 яловичих копитця
~1 курка
~сіль
~перець горошком
~лавровий лист
~2 цибулини
~головка часнику
Спосіб приготування:
Чисті яловичі копитці. Курку з копитцями варимо 5 хвилин. Промиваємо у чистій воді та заливаємо чисту воду. Варимо на найменшому вогні 5 годин. Кладемо 2 цибулини. Варимо ще дві години.
За годину до приготування додаємо лавровий лист, перець горошком, сіль. Варимо ще годину. Усього рівно 8 годин на найменшому вогні.
![Холодець // www.instagram.com/sabines_kitchen/](https://thumbor.my.ua/Oode7idA1V9szASx11V3AAJrr4Q=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ffa59a87af88a409f1a50336727197078.jpg)
М'ясо подрібнюємо руками. Бульйон проціджуємо через сито з марлею. М'ясо укладаємо у форму. У бульйон додаємо часник. Заливаємо бульйон у форму. І в холодне місце на 10-15 годин. Холодець готовий! Всім смачного
Раніше ми повідомляли про дивовижний смак у кожному шматочку: рецепт салата "Курочка під кайфом" .
Також не зайвим буде рецепт, який попросить і свекруха, і теща: холодець у банках на користь, щоб не морочитися на Новий рік.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)