/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Feba37ed4bfe12bc8dc45832bd3686107.jpg)
Цей приголомшливий пиріг їдять в Іспанії замість шаурми
Незвичайна страва вразить усіх
Коли ми говоримо про іспанську кухню, перше, що спадає на думку — тортилья з картоплею на сковороді. Однак ця країна славиться не лише аналогом улюбленого омлету, а й незвичайною випічкою.
Разом із Shuba приготуємо сьогодні традиційну в Іспанії та Латинській Америці вуличну іду – пиріг емпанада є традиційною вуличною їжею в Іспанії, Латинській Америці та багатьох інших країнах. Класичного рецепта цієї страви немає, вона змінюється від країни до країни. Сьогодні ми приготуємо версію з консервованим тунцем та овочами. За бажанням додамо оливки та насолоджуємося.
Як приготувати емпанаду з тунцем
Інгредієнти на 4 порції
Для начинки:
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- перець болгарський червоний – 0.5 шт.;
- рослинна олія — 50 мл;
- тунець консервований — 300 г
- томати — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- паприка мелена — 0.5 ч. л.;
- яйце куряче, велике — 1 шт.
Для тіста:
- борошно — 220 г;
- вода — 120 мл;
- оливкова олія — 60 мл;
- сіль — 2 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста просійте борошно, додайте воду, оливкову олію, сіль і замісіть однорідне тісто. Накрийте його рушником і відправте "відпочивати".
- Для приготування начинки цибулю почистьте, подрібніть і обсмажте в розігрітій сковороді з олією до прозорості. Додайте дрібно нарізаний перець і смажте ще кілька хвилин, помішуючи
- Тунець подрібніть вилкою. Помідор почистьте від шкірки та наріжте дрібним кубиком. Яйце зваріть круто, почистьте і натріть на велику тертку.
- Підготовлені інгредієнти надішліть у сковороду, посоліть, поперчіть, всипте паприку та перемішайте. Помішуючи, тушкуйте до випаровування рідини.
- Розділіть тісто на більшу та меншу частину. Велику розкотіть у коло і відправте в змащений лист. Зверху покладіть начинку.
- Другу частину тесту розкотіть у менший круг, накрийте начинку та защипніть краї. Посередині зробіть надріз навхрест, змастіть олією і відправте
- Посередині зробіть надріз навхрест і змастіть тісто олією. Випікайте 40 хвилин при 190°C.
А на вечерю можна побалувати родину іспанський суп "Пучеро" за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся цій страві.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fccb62a57cd99dc16e67f14833c0b92a7.jpg)
5 цікавих фактів про англійську мову: що варто знати новачкам
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F86260e026af0c722fb2e968d51570a2b.jpg)
Замість озера — пересохла земля і бруд: як під окупацією виглядає перлина Арабатської стрілки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Ffc4857bfc487803f9dd07fd6614f8892.jpg)
Ці 5 маленьких звичок можуть зробити вас щасливішою людиною
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F8093686bb04203cb01cb14d4a4d2421e.jpg)
Володіють мудрістю з минулих життів: які знаки зодіаку вже були тут раніше
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fb72fce7a01c73edc517fe69c68b5d50c.jpg)
«Пальне незалежних»: святкові ціни від UPG
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F632a539424ac3efe91d29c4b3b5ae3a0.png)
Цей десерт з яблуками ви не забудете ніколи: готується за лічені хвилини, а смак просто неймовірний
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F5651787871108e77d91a25bdc19facce.jpg)