Цей приголомшливий пиріг їдять в Іспанії замість шаурми
Цей приголомшливий пиріг їдять в Іспанії замість шаурми

Цей приголомшливий пиріг їдять в Іспанії замість шаурми

Незвичайна страва вразить усіх

Коли ми говоримо про іспанську кухню, перше, що спадає на думку — тортилья з картоплею на сковороді. Однак ця країна славиться не лише аналогом улюбленого омлету, а й незвичайною випічкою.

Разом із Shuba приготуємо сьогодні традиційну в Іспанії та Латинській Америці вуличну іду – пиріг емпанада є традиційною вуличною їжею в Іспанії, Латинській Америці та багатьох інших країнах. Класичного рецепта цієї страви немає, вона змінюється від країни до країни. Сьогодні ми приготуємо версію з консервованим тунцем та овочами. За бажанням додамо оливки та насолоджуємося.

Як приготувати емпанаду з тунцем

Інгредієнти на 4 порції

Для начинки:

  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • перець болгарський червоний – 0.5 шт.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • тунець консервований — 300 г
  • томати — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • паприка мелена — 0.5 ч. л.;
  • яйце куряче, велике — 1 шт.

Для тіста:

  • борошно — 220 г;
  • вода — 120 мл;
  • оливкова олія — 60 мл;
  • сіль — 2 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста просійте борошно, додайте воду, оливкову олію, сіль і замісіть однорідне тісто. Накрийте його рушником і відправте "відпочивати".
  2. Для приготування начинки цибулю почистьте, подрібніть і обсмажте в розігрітій сковороді з олією до прозорості. Додайте дрібно нарізаний перець і смажте ще кілька хвилин, помішуючи
  3. Тунець подрібніть вилкою. Помідор почистьте від шкірки та наріжте дрібним кубиком. Яйце зваріть круто, почистьте і натріть на велику тертку.
  4. Підготовлені інгредієнти надішліть у сковороду, посоліть, поперчіть, всипте паприку та перемішайте. Помішуючи, тушкуйте до випаровування рідини.
  5. Розділіть тісто на більшу та меншу частину. Велику розкотіть у коло і відправте в змащений лист. Зверху покладіть начинку.
  6. Другу частину тесту розкотіть у менший круг, накрийте начинку та защипніть краї. Посередині зробіть надріз навхрест, змастіть олією і відправте
  7. Посередині зробіть надріз навхрест і змастіть тісто олією. Випікайте 40 хвилин при 190°C.

А на вечерю можна побалувати родину іспанський суп "Пучеро" за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся цій страві.

Теги за темою
Іспанія
Джерело матеріала
loader
loader