ХАМАС почав випускати заручників: Таїланд підтвердив визволення 12 своїх громадян
ХАМАС почав випускати заручників: Таїланд підтвердив визволення 12 своїх громадян

ХАМАС почав випускати заручників: Таїланд підтвердив визволення 12 своїх громадян

Прем'єр-міністр Таїланду Сретта Тавісін підтвердив звільнення 12 громадян Таїланду, які утримувалися терористами ХАМАС у секторі Газа. Про це він написав у X (Twitter).

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

"Департамент безпеки та Міністерство закордонних справ підтвердили, що 12 тайських заручників уже звільнено. Співробітники посольства збираються забрати їх за годину. Їхні імена будуть повідомлені додатково. Будь ласка, слідкуйте за оновленнями", – написав прем'єр.

Єгипет раніше повідомляв, що 12 громадян Таїланду, захоплених терористами ХАМАС під час нападу на територію Ізраїлю 7 жовтня, будуть звільнені на додаток до 13 заручників-ізраїльтян.

Сьогодні набуло чинності припинення вогню у секторі Газа, під час якого ХАМАС обіцяв випускати від 10 до 15 ізраїльтян на день.

Раніше катарські посередники повідомляли, що о 16:00 буде випущено 13 ізраїльських заручників, яких ХАМАС утримує в Газі, натомість буде звільнено палестинських ув'язнених, які відбувають покарання в Ізраїлі.

Протягом чотирьох днів планується звільнити з полону в Газі щонайменше 50 жінок та дітей, близько 190 заручників поки що залишаться в руках ХАМАС.

  • Під час нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня терористи вбили близько 1200 людей.
  • ЦАХАЛ встановив імена 240 людей, яких терористи захопили в Ізраїлі та продовжують утримувати в секторі Газа. Ці дані не є остаточними, пошук інформації про зниклих безвісти триває.
  • ХАМАС випустив 20 жовтня громадянок США Джудіт Тай Раанан та її доньку Наталі Раанан, а 23 жовтня – двох літніх ізраїльтянок Йохевед Ліфшиц та Нуріт Купер.

Теги за темою
війна Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader