Точицький зустрівся із заступницею держсекретаря США - говорили про культурну спадщину
Точицький зустрівся із заступницею держсекретаря США - говорили про культурну спадщину

Точицький зустрівся із заступницею держсекретаря США - говорили про культурну спадщину

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький заявив про важливість документування руйнувань, завданих Росією в Україні, для подальшого міжнародного розслідування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Точицький провів перемовини із заступницею державного секретаря США з питань публічної дипломатії та громадських зв’язків Лі Саттерфілд 20 вересня у Неаполі у межах зустрічі міністрів культури країн G7.

Сторони обговорили питання збереження культурної спадщини України, виклики, спричинені російською агресією, та шляхи посилення культурної дипломатії між Україною і США.

Точицький зустрівся із заступницею держсекретаря США - говорили про культурну спадщину - Фото 1

За словами Точицького, "наше завдання - не лише захистити культурну спадщину, а й донести до світу правду про те, що ми, як нація з тисячолітньою історією, боремося не лише за територію, а й за нашу ідентичність".

Саттерфілд, своєю чергою, акцентувала на важливості підтримки не лише оборонних ініціатив, але й культурних проєктів України, адже, за її словами, "ця війна - не лише про територію, а й про боротьбу за історичну спадщину країни".

"Ця війна спрямована на знищення культури та ідентичності, і саме тому ми вкладаємо кошти у захист української культурної спадщини, адже це також один із ключових аспектів цієї війни", - зауважила вона.

Окрему увагу сторони приділили досягненням українських кінематографістів, які продовжують створювати документальні фільми про війну, демонструючи справжній голос українського народу міжнародній авдиторії.

Саттерфілд наголосила на важливості протидії російській дезінформації завдяки співпраці у сфері стратегічних комунікацій.

США висловили готовність продовжувати підтримувати Україну в культурному та інформаційному напрямах, допомагаючи протидіяти російській пропаганді, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Точицький наголошує на важливості стратегічних комунікаційдля визнання всесвітньовідомих українських митців саме як представників української культури, а не російської.

Фото: mcip.gov.ua

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader