Болгарія схвалила передачу Україні сотні старих бронетраспортерів
Болгарія схвалила передачу Україні сотні старих бронетраспортерів

Болгарія схвалила передачу Україні сотні старих бронетраспортерів

Парламент Болгарії ратифікував угоду між МВС та Міноборони України про передачу країні сотні бронетранспортерів з арсеналу болгарської поліції. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Болгарське видання The Sofia Globe зазначило, що згідно з угодою країна постачатиме Україні бронетранспортну техніку з наявним озброєнням, а також запасними частинами для її обслуговування, які вже не потрібні для потреб болгарського МВС.

Транспортні засоби, які передадуть Україні, придбав десятиліттями тому комуністичний режим, йдеться у матеріалі.

Журналісти додали, що угоду між міністерствами уклали після того, як у липні 2023 року парламент Болгарії схвалив додаткову військово-технічну підтримку Україні.

Як зазначив телеканал Novs, угоду про передачу БТР Україна та Болгарія уклали ще в липні 2023 року, однак, оскільки вона стосується військово-технічного співробітництва країн, болгарський парламент мав її ратифікувати.

Відтак, уперше від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Болгарія офіційно передасть 100 бронетранспортерів радянського зразка, йдеться у матеріалі.

  • Парламент Болгарії 28 вересня 2023 року, проголосував за прискорення відмови від морського імпорту нафти з Росії.
  • 18 листопада стало відомо, що Болгарія планує припинити імпорт сирої нафти з Росії вже у березні 2024 року, вирішивши уникнути можливої політичної кризи в країні.

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader