Південну Африку накрили сильні снігопади
Південну Африку накрили сильні снігопади

Південну Африку накрили сильні снігопади

Південно-Африканська Республіка опинилася під впливом сильного снігопаду, місцями висота снігових заметів досягала двох метрів. Про це пише Africa Facts Zone.

Як зазначено в повідомленні, через негоду в країні довелося закрити низку доріг, включаючи трасу N3, що сполучає Йоганнесбург і Дурбан. Рятувальні служби зіткнулися з труднощами при спробах дістатися людей, які застрягли на закритих ділянках. Снігопад викликав серйозні транспортні затори, і навіть опівдні багато автомобілістів все ще залишалися заблокованими на дорозі після нічних подій.

Очікується подальше погіршення погоди, і в деяких районах запроваджено помаранчеве попередження. Тим часом жителі інших африканських країн приїжджають до ПАР, щоб побачити таку кількість снігу – для багатьох це рідкісне чи навіть перше явище.

 

  • 17 вересня у Центральній та Східній Європі пройшов шторм "Борис" викликав сильні зливи та повені. Число загиблих внаслідок негоди в Європі вже перевищило 20 людей і продовжує зростати.
  • 19 вересня шторм "Борис", за країнами Центральну і Східну Європу, накрив північ Італії. Там фіксуються сильні повені та зсуви ґрунту. Близько тисячі місцевих жителів було евакуйовано зі своїх будинків, зараз вирішується питання про евакуацію із ще низки населених пунктів.
Джерело матеріала
loader