Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок та салатів.
Пропонуємо рецепти нашвидкуруч, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.
Бутерброди з оселедцем
Інгредієнти:
- 1 чорний хліб для бутербродів
- 1 червона цибулина
- 100 мл яблучного оцту
- 200 г філе оселедця
- 0,5 лимона
- масло вершкове на свій смак
- сіль на власний смак
- зелень на власний смак
Приготування:
Цибулю наріжте півкільцями, посипте сіллю і залийте оцтом. Залишіть маринуватися. Наріжте чорний хліб квадратиками чи трикутниками. Змастіть кожну скибочку вершковим маслом. Лимон наріжте тонкими кружальцями, а їх – на чотири частини. Викладіть на кожен бутерброд шматочок лимона, а поряд - слабосолену оселедець.
Дістаньте цибулю з маринаду. Розкладіть її поверх оселедця, зверху прикрасьте свіжою зеленню. Бутерброди можна готувати з огірком, солоними грибами та вареним яйцем. А вершкове масло|мастило| можна змішати з|із| м'яким сиром.
Фаршировані яйця з креветками
Інгредієнти:
- 10 яєць
- 120 г плавленого сиру
- 20 креветок
- 30 г олії
- 10 г часнику
- 1-2 ст. л. вершкового масла
- майонез або сметана для заправки
- кріп за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Креветки залийте окропом, накрийте кришкою і залиште на деякий час. Зварені круто яйця розріжте вздовж, дістаньте жовтки і перекладіть в окрему посудину. Розімніть жовтки вилкою. Плавлений сир натріть на тертці і додайте жовтки. Вдавіть часник, посоліть. Заправте майонезом чи сметаною, перемішайте.
Наповніть начинкою половинки яєць. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте очищені креветки. Додайте подрібнений часник і готуйте разом на сильному вогні приблизно хвилину. Викладіть на кожну половинку яйця одну креветку, прикрасьте гілочкою кропу.
Тарталетки "Конфеті"
Інгредієнти:
- 100 г корейської моркви
- 100 г копченої курки
- 5 листя салату
- 100 г помідорів
- 2 ст. л. консервованої кукурудзи
- 3 ст. л. майонезу
- 15 тарталеток
- сіль на ваш смак
Приготування:
Моркву по-корейськи віджати, щоб не було зайвої рідини. Подрібнити ножем. Копчену курку поріжте тонкою та дрібною соломкою. Розріжте помідор, видаліть насіння, а м'якоть поріжте дрібно. З'єднайте компоненти, додайте кукурудзу та майонез. Посолити. Наповніть начинкою тарталетки. Подавайте їх на листі салату.
Огіркові роли
Інгредієнти:
- 120 г сиру "Філадельфія"
- 1 огірок
- 150 г червоної риби
- зелень, листя салату на власний смак
Приготування:
Рибне філе нарізати кубиками або соломкою. Змішайте із вершковим сиром. Огірок наріжте на тонкі смужки овочерізкою. На кожну смужку огірка з одного боку викладіть сирно-рибну начинку. Поверніть рулетом. Подавайте на листі салату із зеленню, оформивши закуску у вигляді ролів. Можна прикрасити ікрою чи шматочками болгарського перцю.
Салат "5 хвилин"
Інгредієнти:
- 5-7 кілець консервованого ананасу
- 3 морквини
- 120 г твердого сиру
- 4 ст. л. майонезу
- 2 зуб. часник
- сіль, зелень, горіхи на свій смак
Приготування:
Моркву натріть на великій тертці або наріжте тонкою соломкою. Сир також натріть на тертці. Кільця ананаса дрібно наріжте. З'єднайте ці інгредієнти. Втиснути часник. Заправте салат майонезом. Додайте дрібно нарубану зелень та підсмажені горішки
Раніше ми повідомляли, що червонітимете від компліментів гостей: рецепт простих лінивих пиріжків з куркою та сиром.