Диво-горіхом вчені з Австралії назвали мигдаль.
Вони провели дослідження і до двох попередніх переваг мигдалю – зниження поганого холестерину в крові і очищення печінки, додали ще й зміцнення серця і судин.
Насправді дослідники з Університету Південної Австралії тривалий час вивчали декілька видів горіхів, сподіваючись знайти універсальний продукт, який задовольнить прагнення людей, що мріють не тільки схуднути, а й відновити здоров’я, яке похитнулося через надлишок шкідливого холестерину.
Після ряду наукових експериментів з багатьма горіхами, вчені зупинилися на мигдалі, який має чудовий смак і насичений поживними речовинами.
В експерименті брали участь 140 добровольців віком від 25 до 65 років. Усі мали надмірну вагу, а то й ожиріння. Їх очікувало 30-денне випробування.
Як і в будь-якому дослідженні, учасників розділили на дві групи.
Мигдаль включили в раціон щасливчиків першої групи. Другій групі мигдалю не пропонували.
Через місяць зробили аналізи. І результати суттєво відрізнялися від попередніх, зроблених перед початком тестування. Вони підтвердили початкову гіпотезу вчених.
Мигдаль позитивно вплинув на серцево-судинну систему добровольців, які регулярно його вживали, допоміг їм схуднути, знизити рівень шкідливого холестерину і поліпшити роботу серця і печінки.
Зрештою, це й не дивно. Мигдаль містить багато корисної клітковини, білка, вітамінів, мінералів, ненасичених жирів, включаючи омега-6 і невелику кількість омега-3, амінокислот та антиоксидантів.
Саме ці речовини прискорюють метаболізм, покращують кровообіг, очищають організм від токсинів і зменшують холестеринові бляшки.
Результати дослідження австралійських учених були надруковані в науковому журналі Obesity.
До речі, мигдаль вивчали і вчені з Королівського коледжу Лондона. Вони довели, що лише жменька мигдалю на день здатна покращити мікробіоту кишківника, а отже, і здоров’я.
Мигдаль позитивно впливає також на шкіру, уповільнюючи її старіння, покращує стан волосся і нігтів.
Джерело: