Українцям розповіли, коли можуть розпочатися відключення світла: які ознаки свідчитимуть
Українцям розповіли, коли можуть розпочатися відключення світла: які ознаки свідчитимуть

Українцям розповіли, коли можуть розпочатися відключення світла: які ознаки свідчитимуть

В Міненергетики запевняють, що єдиною причиною, через яку в Україні можуть відновитися відключення електрики, є обстріли росіянами енергоінфраструктури країни. Водночас, рішення, які мають дозволити зробити ці відключення якомога коротшими, вже напрацьовані.

Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко. Він зазначив: таких рішень вироблено багато.

Понад те, наголосив міністр, ці рішення вже були випробувані минулої зими. Тобто, результати їхнього застосування відомі

"Єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання, – це атаки ворога. Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували і минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією", – зазначив він.

Графіки відключення світла вже розроблені

Раніше ж в Міненерго повідомили, що графіки відключень електроенергії вже розроблені. І за потреби їх можуть почати застосовувати вже з 1 жовтня.

Втім, це не означає, що із зазначеної дати українцям обов'язково почнуть вимикати світло. Графіки введуть у дію лише у разі нових атак РФ на енергоінфраструктуру.

"Відключення споживачів можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону. Враховуючи, що в деяких регіонах виникли ситуації з несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, операторами системи розподілу були розроблені та заздалегідь опубліковані графіки можливих відключень, які можуть бути застосовані виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання", – заявили у відомстві.

Як повідомляв OBOZREVATEL, відключення електрики можуть створити багатьом українцям складнощі з приготуванням гарячої їжі – особливо тим, хто має вдома встановлену електроплиту. Вийти ж із ситуації допоможуть газовий пальник та продукти, які будуть одночасно і ситними, і легкими у приготуванні.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader