Що не можна робити з ноутбуком: гаджету швидко прийде кінець
Що не можна робити з ноутбуком: гаджету швидко прийде кінець

Що не можна робити з ноутбуком: гаджету швидко прийде кінець

Якщо ви звикли класти ноутбук на коліна, то у нас для вас погані новини

При роботі з ПК багато користувачів припускаються помилок, які загрожують перегріванням і не тільки. Одна з таких – звичка розміщувати ноутбук на колінах. Це шкідливо не тільки для вашої постави, а й для "здоров’я" гаджета.

Якщо постійно користуватися ноутбуком, кладучи його на коліна, пристрою швидко настане кінець. Про це йдеться у матеріалі Mirror.

Так, якщо ви постійно використовуєте ноутбук на колінах, то є ризик зашкодити вашому пристрою. У ноутбуках використовується ряд невеликих вентиляторів, що швидко обертаються і подають повітря через вентиляційні отвори: так забезпечується охолодження і безперебійна робота компонентів. Використання ноутбука на колінах може заблокувати ці вентилятори. В результаті ваш гаджет може сильно нагрітися після тривалого перебування у цьому положенні.

Зазначимо, що регулярне розміщення ноутбука на колінах веде до зниження ефективності роботи комп’ютера в майбутньому або навіть пошкодження деяких компонентів. Крім того, скорочується термін служби батареї.

Користувачам варто пам’ятати, що м’які поверхні можуть закрити отвори вентиляції, через що ноутбук перегріється, а акумулятор зіпсується. Найкраще використовувати ноутбук за столом і, в ідеалі, розмістити ПК на спеціальній підставці, щоб усі вентилятори були підняті над поверхнею та забезпечували хорошу вентиляцію.

Джерело матеріала
loader