Стовпи надійності. Топ-4 найкращих захисники в історії збірної України
Стовпи надійності. Топ-4 найкращих захисники в історії збірної України

Стовпи надійності. Топ-4 найкращих захисники в історії збірної України

З ними на полі голкіперам "синьо-жовтих" було спокійніше

Як відомо, найкраща оборона в футболі — це напад. Однак без структурного, системного, а подекуди й багатоешелонованого захисту в грі ногами з м'ячем результату досягти подекуди неможливо. Так вже сталося, що значну частку своїх матчів, починаючи з першої "незалежної" зустрічі на міжнародному рівні, збірна України провела, граючи саме від оборони. А тому роль останнього плацдарму перед воротарем і його рамкою в нашому випадку особливо значуща.

А поки ми згадуємо кращих з кращих у вмінні відводити загрозу від своїх володінь, оператор vbet Украина вже традиційно дарує безліч можливостей тим, хто не уявляє свого життя без азарту. Не варто обмежувати себе у виборі — варто брати найкраще на мапі пропозицій.  

Олег Лужний

Після ери захисника київського "Динамо", яка закінчилася в 2003-му році, коли Олегу було вже 35, вболівальники надовго відчули провалля відсутності достойної зміни багаторічному невтомному трудівнику правого флангу. Лужний вирізнявся неабиякою дисциплінованістю, працелюбністю та об'ємами виконуваної роботи. Крім того, Олег був максимально жорстким футболістом, пройти повз якого часто без серйозних наслідків було фактично неможливо. За період з 1992-го по 2003-й роки в активі Лужного 52 матчі за головну команду країни.

В’ячеслав Шевчук

Зірка Шевчука засяяла не так швидко, як того хотів сам В’ячеслав. У віці 26-ти років Шевчук перейшов у "Шахтар" з Дніпра, й із цього моменту його кар'єра розвивалася стрімко та успішно. У складі національної збірної України лівий бек дебютував раніше, у 2003-му, проте стати стабільним футболістом основи Шевчук зумів пізніше. Стиль гри В’ячеслава передбачав граничну активність у зоні відповідальності з першої до останньої хвилини. Подекуди Шевчук не завжди встигав повернутися назад, бо в атаку ходив із великим задоволенням. Втім, за 56 матчів у складі "синьо-жовтих" Вячеслав запам'ятався вболівальникам як футболіст, який завжди віддавав себе на полі до останньої краплі поту.     

Євген Хачеріді

Один з найбільших втрачених талантів у історії українського футболу. Саме така характеристика підходить колишньому гравцю київського "Динамо", який не просто не зумів розкритися у професійному спорті повністю, а на якомусь етапі просто зупинився у розвитку й почав деградувати. Саме Хачеріді мав задатки найсильнішого в нашому футболі центрального захисника, але з різних причин не використав бодай половину свого потенціалу й почав згасати задовго до "критичних" для гравця його амплуа років. Однак за 51 матч у футболці збірної України вагомий слід по собі все ж залишив. 

Владислав Ващук

Як і Лужний, Владислав належить до останньої величної команди Валерія Лобановського. Так, на відміну від Олега, Ващуку не пощастило пограти в Західній Європі, проте на рівень гри центрального захисника це не вплинуло. Тривалий час саме Владислав був тим гравцем у нашому футболі, який вважався ледь не єдиним на своїй позиції, хто вмів розпочинати атаки точними довгими пасами атакувальним півзахисникам чи форвардам. Владиславу пощастило зіграти на ЧС-2006, а загалом за збірну він з'являвся в 63 матчах.   

  • Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 31.05.2021 року, видана ТОВ "ВБЕТ УКРАЇНА" на підставі Рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей від 31.05.2021 р. за N° 314.
  • Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор покер у мережі Інтернет від 31.05.2021 року, видана ТОВ "ВБЕТ УКРАЇНА" на підставі Рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей від 31.05.2021 р. за N°315.
  • Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 31.01.2022 року, видана ТОВ "ВБЕТ УКРАЇНА" на підставі Рішення Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей від 18.01.2022 р. за N°15.
Джерело матеріала
loader
loader