Ігнат щодо заяв Росії про «знищення» системи Patriot: Нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди
Ігнат щодо заяв Росії про «знищення» системи Patriot: Нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди

Ігнат щодо заяв Росії про «знищення» системи Patriot: Нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди

Білий дім не підтвердив заяв міноборони РФ про «знищення» системи Patriot у Києві. Речник Повітряних сил назвав це пропагандою і пояснив, що знищити Patriot «Кинжалом» неможливо.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат назвав російською пропагандою заяви міноборони РФ, начебто російські ракети «Кинжал» знищили під час масованої атаки на Київ 16 травня систему протиповітряної оборони Patriot.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, коментуючи повідомлення про нібито пошкодження Patriot російською ракетою «Кинджал», передає «Ліга».

«Не турбуйтеся про долю "Патріота". Patriot — це комплекс батарей, дивізіон, система... Усі по-різному називають, і ніхто не може зрозуміти насправді, з чого він складається», — сказав Ігнат.

Він пояснив, що дивізіон — це командний пункт, в якому бойова обслуга відстежує повітряні цілі, отримує інформацію про повітряну ситуацію в зоні своєї відповідальності та відпрацьовує повітряні цілі. Може працювати в ручному, напівавтоматичному та автоматичному режимі.

Крім того, Patriot має радар, який забезпечує інформацію та розташований на відстані від дивізіону. Врешті, Patriot має до восьми пускових установок, у кожній з яких чотири транспортно-пускових контейнери, які також розташовані на певній відстані й забезпечують вже бойову роботу — пуски ракет.

«Це власне і є Patriot. Знищити систему якимось там "Кинджалом" неможливо. Тому все, що вони розповідають, нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди», — заявив речник Повітряних сил.

Того ж дня міністерство оборони Росії повідомило про «знищення» системи Patriot у Києві ракетою «Кинжал».

Українське Міноборони з гумором відреагували на цю заяву росіян, ствердивши, що «пресслужба міноборони Росії потужніша за армії більшості країн». «Росії навіть не потрібна армія, щоб завоювати весь світ; його державні ЗМІ та прессекретар Міноборони Конашенков більш ніж відповідні для цього», — написало Міноборони у твіттері.

Згодом журналісти CNN, посилаючись на «анонімного офіційного представника США», повідомили, начебто Сполучені Штати оцінюють ступінь пошкодження системи Patriot, після чого вирішать, чи потрібно повністю відновлювати систему чи її можна відремонтувати на місці.

Врешті ввечері 16 травня речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що США не можуть підтвердити інформацію про те, що ЗРК Patriot був пошкоджений у Києві 16 травня.

Головне фото: ЗРК Patriot і «Кинжал» / колаж Юлії Виноградської, LIGA.net

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader