Медведчук, Козак, Деркач и Кузьмин: Зеленский лишил гражданства четырех нардепов
Медведчук, Козак, Деркач и Кузьмин: Зеленский лишил гражданства четырех нардепов

Медведчук, Козак, Деркач и Кузьмин: Зеленский лишил гражданства четырех нардепов

Українського громадянства позбавили чотирьох народних депутатів, які підтримували Кремль у російсько-українській війні.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками 10 січня.

Він розповів, що протягом дня, на підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, він ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича.

Зараз дивляться

– Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними, – сказав він.

Президент додав, що це не останні подібні рішення, а відповідні служби наразі працюють.

Володимир Зеленський додав, що сьогодні розпочався новий етап дипломатичного марафону України. Протягом дня Володимир Зеленський мав чотири розмови: з президентами Естонії та Європейської Ради, а також з прем’єрами Ірландії та Бельгії.

– Поінформував їх про ситуацію на полі бою: про важку ситуацію на Донеччині, про постійні російські штурми й той факт, що Росія не рахує своїх людей, не жаліє місцевих і не зупиняється перед будь-якою злочинною активністю, – сказав він.

Володимир Зеленський додав, що цьому можна і треба протиставити лише новий рівень сучасної військової техніки, яку може отримати Україна від партнерів.

Новина доповнюється…

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader