Як Facebook допомагає користувачам з України. Психологічна, інформаційна й фінансова підтримка
Як Facebook допомагає користувачам з України. Психологічна, інформаційна й фінансова підтримка

Як Facebook допомагає користувачам з України. Психологічна, інформаційна й фінансова підтримка

Компанія Meta розширила сфери допомоги українцям у Facebook на фоні військового вторгнення РФ у нашу країну. Про це компанія розповідає на офіційному сайті. Ось, що нового пропонує соцмережа:

Довідка

По-перше, компанія поновила довідку спільноти як центральний ресурс у Facebook, де українці можуть знайти достовірну інформацію від місцевих установ ООН і товариств Червоного Хреста. Це дані про те, куди звернутися за медичною та іншою допомогою, а також як убезпечитися на території України та сусідніх країн. Тут також є посилання на інформаційну лінію довіри Державної служби України з надзвичайних ситуацій у WhatsApp, яка надає людям важливу інформацію, включаючи процедури реагування на надзвичайні ситуації.

Психічне здоров’я

По-друге, Facebook додає нові поради щодо психічного здоров’я та ресурси від міжнародних організацій, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародний медичний корпус (IMC) у Центрі емоційного здоров’я у Facebook. Ресурси будуть доступні в усьому світі українською, російською та англійською мовами та пропонуватимуть інформацію на такі теми, як, що робити під час стресу та як надати підтримку дітям під час кризи.

Реклама

По-третє, Facebook допомагає благодійним організаціям розповсюджувати повідомлення за допомогою реклами. Наприклад, ВООЗ пропагує інформацію про грудне вигодовування для переміщених матерів, а Міжнародний медичний корпус (IMC) ділиться порадами щодо підтримки психічного здоров’я.

Health Alert

Компанія також гарантує надійний доступ до ВООЗ через гарячу лінію Health Alert. Щоб отримати доступ, потрібно додати +41 79 893 18 92 до своїх контактів WhatsApp і надіслати повідомлення “привіт”.

Біженці

Meta також надають необхідну інформацію партнерам, які підтримують українських біженців. Команда Data for Good продовжує ділитися наборами даних для збереження конфіденційності з довіреними партнерами, зокрема інформацією про соціальні зв’язки між Україною та рештою Європи, а також даними про мобільність у реальному часі для країн, що межують з Україною, щоб допомогти прогнозувати потоки біженців. Direct Relief і Crisis Ready підготували низку щоденних звітів про ситуацію на основі цієї інформації, які активно використовують такі групи, як Світовий банк, ЮНІСЕФ та Лікарі без кордонів.

Солідарність

У Facebook з'явився функционал для демонстрації солідарності з громадянами України. За даними компанії з 24 лютого понад 3 мільйони людей приєдналися до груп підтримки у соцмережі. Серед іншого люди надають гуманітарну допомогу, житло, юридичні консультації чи медичну допомогу. Також понад 10 мільйонів людей скористалися рамкою профілю прапора України у Facebook.

Збір коштів для некомерційних організацій

З 23 лютого люди у Facebook та Instagram зібрали понад $30 мільйонів. Це понад 750 000 донатів на користь понад 1500 некомерційних організацій, які надають гуманітарну допомогу в Україні. Кошти витрачаються на короткотермінову і довгострокову допомогу жителям Україні та біженцям у сусідніх країнах, включаючи невідкладну медичну допомогу, житло, їжу та транспорт.

Читайте також:

Перша леді України Олена Зеленська запустила телеграм-канал про те, як жити у воєнний час.

Українці запустили застосунок для психологічної самодопомоги.

Facebook
ФЕЙСБУК
meta
Теги за темою
Facebook
Джерело матеріала
loader
loader