Секрет приготування святкової запеченої буженини з часником у фользі
Секрет приготування святкової запеченої буженини з часником у фользі

Секрет приготування святкової запеченої буженини з часником у фользі

Рецепт приготування смачної, соковитої, запеченої буженини з часником доступний будь-якому бажаючому. Якщо хочете урізноманітнити свій святковий стіл на Новий Рік та інші застілля, спробувати зробити це незвичайне блюдо, яке готується за півтори години.

Подробиці пише видання Today.

Нюанси приготування запеченої буженини

Здавалося б, запікати м'ясо в духовці досить просто, але буженина вважається стравою, яку не так легко подати на стіл. Проте, немає нічого простішого, ніж зробити такий вид м'яса з нотками часнику і деякими яскравими за смаком спеціями.

Секрет приготування святкової запеченої буженини з часником у фользі - Фото 1
Рецепт приготування запеченої буженини з часником у фользі

Вам знадобляться такі інгредієнти як свинина (1 кг), до 10 зубчиків часнику, кілька столових ложок діжонської гірчиці, оливкова олія, коріандр, насіння селери і фенхель, а також перець і сіль за смаком.

Технологія приготування запеченої буженини з часником

Добре промийте м'ясо, щоб не залишалося крові, а потім просушіть паперовим рушником. Ножем зробіть розрізи зверху і з боків, засуньте туди дрібні зубчики часнику. Окремо змішайте коріандр, фенхель і селеру, щоб потім цими приправами посипати наше м'ясо. Додайте в суміш оливкову олію, гірчицю, часник, сіль і перець. Отриманим соусом змастіть свинину з усіх боків і поставте в холодильник на кілька годин. Найкраще - на добу, якщо є можливість.

Секрет приготування святкової запеченої буженини з часником у фользі - Фото 2
Технологія запікання свинячого м'яса у фользі з часником і спеціями

Дістаньте за 30 хвилин до початку приготування. Після загорніть у фольгу і помістіть в духовку, розігріту на 180°. Час приготування - 45-55 хвилин. Після закінчення цього терміну вимкніть техніку, але не діставайте блюдо, а дайте настоятися в теплій духовці ще півгодини.

Подаючи буженину, наріжте її тонкими часточками і додайте соуси – гірчицю, хрін, аджику та інші. Вуаля, святкове блюдо з родзинкою готове!

Раніше портал MY.UA повідомляв, рецепт традиційної випічки до Дня Андрія: Українська калита від Клопотенко.

Також ми писали, як очистити печінку за допомогою доступних продуктів: детоксикація організму.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader