Помер засновник однієї з найуспішніших команд у "Формулі-1" Френк Вільямс
Помер засновник однієї з найуспішніших команд у "Формулі-1" Френк Вільямс

Помер засновник однієї з найуспішніших команд у "Формулі-1" Френк Вільямс

Френк Вільямс - британський бізнесмен, а в минулому – успішний автогонщик "Формули-1", помер у віці 79 років в колі близьких друзів і сім'ї. Незважаючи на прикутість до інвалідного візка, він багато чого домігся на професійній ниві.

Про це повідомляє видання BBC.

Початок гоночної кар'єри

Свою першу гоночну команду Френк Вільямс створив в далекому 1969 році, але вона не домоглася успіхів і канула в небуття. Автогонщик не здався і в 1977 році знову спробував пробитися на вищий рівень в цьому екстремальному спорті. Нова команда носила назву "Вільямс Гран-прі Інжиніринг", а зараз відома як "Вільямс Ф1".

Помер засновник однієї з найуспішніших команд у "Формулі-1" Френк Вільямс - Фото 1
Помер засновник однієї з найуспішніших команд у "Формулі-1" Френк Вільямс

Разом з інженером Патріком Хедом і завдяки фінансовій підтримці інвесторів з Близького Сходу, команда Вільямса виграла британський Гран-прі в 1979 році, після чого ще двадцять років не опускала планку лідерства. До 2000-х років "Вільямс Ф1" змогла стати семиразовим чемпіоном світу серед пілотів і дев'ятикратним чемпіоном світу серед конструкторів.

Травма та інвалідне крісло

У 1986 році трапилася страшна автокатастрофа, в якій Френк Вільямс сильно постраждав. Він виявився прикутий до інвалідного візка до кінця життя, але травма не вбила його спрагу до перемог і участі в гонках. Він продовжував займатися гоночним спортом після реабілітації, як видно, дуже успішно.

Помер засновник однієї з найуспішніших команд у "Формулі-1" Френк Вільямс - Фото 2
Френк Вільямс був прикутий до інвалідного візка останні 35 років життя, але продовжив займатися автоспортом

У тому ж році чоловіка нагородили званням Командора Ордена Британської імперії (CBE), в через 13 років королева Великобританії посвятила його в лицарі.

На жаль, починаючи з 2000-х років команді "Вільямс Ф1" не щастило на перемоги, вона регулярно потрапляла на останні місця рейтингу "Формули-1". Сім'ї довелося продати права на команду інвесторам зі Сполучених Штатів Америки в 2019 році.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Рівному помер "легенда міста".

Також ми писали, що помер колишній мер Києва Олександр Омельченко, який хворів коронавірусом.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader