На пунктах пропуску біля Криму збудують автостанції та пустять електрокари
На пунктах пропуску біля Криму збудують автостанції та пустять електрокари

На пунктах пропуску біля Криму збудують автостанції та пустять електрокари

На КПВВ "Каланчак" та "Чонгар" будуть доступні регулярні перевезення / фото ДПСУ

У 2022 році на КПВВ "Каланчак" та "Чонгар" будуть доступні регулярні перевезення.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час робочої поїздки на Херсонщину, інформує прес-служба відомства.

Зокрема, вона оглянула режимну та сервісну зони КПВВ "Чонгар", який вже передано від АТ "Українська залізниця" на баланс міністерства.

"У нас ще є завдання облаштувати тут аптечний пункт, приміщення банку та автобусну станцію для комфорту наших громадян. Ця робота почнеться з січня 2022 року", - сказала Верещук.

За її словами, зараз ДП Мінреінтеграції вже розв'язує питання розміщення автостанції на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак", а також працює над налагодженням автобусного сполучення від сервісних зон КПВВ на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї.

Верещук зазначила, що зараз розглядається можливість придбання чотирьох електромобілів для зазначених КПВВ, якими перевозитимуть людей.

"Нам треба запропонувати легальний шлях. Нелегальні перевізники з’являються тоді, коли легальний шлях не працює й ніхто це не контролює. Саме це ми обговорювали вчора на засіданні з правоохоронними органами Херсонської області та АР Крим. Ми вже готові оголосити конкурс на придбання електромобілів у січні, тому до лютого це питання перевезення, коли ми говоримо від нуля і до населених пунктів, буде вирішено", - наголосила вона.

Верещук також запевнила, що українці, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованого Криму, матимуть змогу вакцинуватися безпосередньо на КПВВ.

Як повідомляв УНІАН, у вересні на КПВВ "Каланчак" прикордонники затримали "ополченця Криму" з численними медалями від окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • На адмінкордоні з окупованим Кримом запустять пасажирські перевезення
  • Ціна автогазу злетить до 30 гривень за літр - прогноз
  • У Києві "злетять" тарифи на проїзд у таксі: коли й на скільки (відео)

Автор: Антоніна Доломанжи

Теги за темою
Крим КПВВ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader