Черкаська область перебуває на межі переходу до "червоної" зони
Черкаська область перебуває на межі переходу до "червоної" зони

Черкаська область перебуває на межі переходу до "червоної" зони

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Черкаська область нині знаходиться у "помаранчевій" карантинній зоні, проте незабаром може опинитись у "червоній" зоні. Про це повідомив очільник області Олександр Скічко на нараді з підприємцями та головами тергромад, передає УНН.

Цитата

"Ситуація справді критична, і штам вірусу, який сьогодні маємо, набагато агресивніший, ніж, приміром, минулої осені, – відзначив посадовець. – Наведу лише декілька фактів: у вересні з COVID-19 на Черкащині госпіталізували 839 людей, померли – 36. У жовтні вже госпіталізували 1 707 людей, померли – 233. Серед госпіталізованих у ковідні відділення по області – 98% НЕ вакциновані! В Україні, де вакциновано 16% населення, маємо 147 померлих на 100 тисяч населення...", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Голова ОДА попередив про можливі обмеження в разі впровадження "червоної" зони.

Нагадаємо, у "червоній" зоні епіднебезпеки забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень навинос;
  • робота ТРЦ, кінотеатрів, театрів, розважальних закладів, закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- і відеозйомки;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • робота навчальних закладів, крім тих, де двома дозами вакциновані 100% працівників;
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота готелів, хостелів тощо.

Доповнення

Нині у "червоній" зоні знаходяться вісім регіонів України: з 15 жовтня – Херсонська область, з 18 жовтня – Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області, з 23 жовтня – Сумська область, з 26 жовтня – Рівненська та Миколаївська області.

З 30 жовтня до "червоної" зони епіднебезпеки переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська і Львівська області.

Теги за темою
Коронавірус
Джерело матеріала
loader
loader