Тупицький оскаржує указ Зеленського про своє звільнення у Верховному суді
Тупицький оскаржує указ Зеленського про своє звільнення у Верховному суді

Тупицький оскаржує указ Зеленського про своє звільнення у Верховному суді

Глава Конституційного Суду України Олександр Тупицький подав позов до Верховного суду на указ президента Володимира Зеленського про скасування його призначення на посаду судді КСУ. Аналогічний позов подав і звільнений Зеленським суддя КСУ Олександр Касмінін.

Про це у вівторок, 30 березня, повідомила пресслужба Верховного суду.

"29 березня 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшов позов, у якому позивач оскаржує указ президента України від 27 березня 2021 року №124/2021 "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" в частині скасування указу президента України від 14 травня 2013 року №256 про призначення позивача суддею Конституційного Суду України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Конституційний суд України запланував на 12 квітня проведення спеціального пленарного засідання через звільнення суддів Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. На засіданні планують розглянути питання про звільнення з посади суддів Конституційного суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна у зв’язку із виданням указу президента, яким скасовано укази Віктора Януковича від 2013 року про їх призначення суддями КСУ. 

Відео Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду

Суддя проти президента. Олександр Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду. Відповідний позов він подав до Верховного суду і просить визнати указ протиправним та недійсним. Президент Зеленський відсторонив Тупицького від посади торік у грудні, після скандального рішення Конституційного суду, яким було фактично скасовано електронне декларування для державних чиновників.

Тупицький оскаржує указ президента про відсторонення його від посади очільника Конституційного суду
ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader