Окупанти планують ще більше ізолювати мешканців ОРДЛО: для виїзду треба будуть "перепустки"
Окупанти планують ще більше ізолювати мешканців ОРДЛО: для виїзду треба будуть "перепустки"

Окупанти планують ще більше ізолювати мешканців ОРДЛО: для виїзду треба будуть "перепустки"

Окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях Донецької області має намір здійснювати перетин лінії розмежування з територією непідконтрольноюукраїнській владіза "перепустками", які видаватимуть фейкові "органи внутрішніх справ ДНР". Людей також для "документу" будуть фотографувати, перевіряти відбитки пальців і мобільні телефони.

Про це заявила Українська делегація для участі в ТКГ.

Так, у ТКГ кажуть, що подібні дії окупантів можуть бути реалізовані після ухвалення так званого "закону ДНР "Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна", який терористи планують затвердити найближчим часом.

Як зазначається, незаконна "перепустка" окупантів буде видаватися на 6 місяців, її отримати зможуть фізичні особи, які досягли 18-річного віку. За інформацією української делегації, під час перетину лінії розмежування на транспортний засіб така "перепустка" теж потрібна.

Обов’язковими умовами для "оформлення документу" буде проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників. Розгляд заяв на отримання "перепусток" окупантами, попередньо, буде проводиться протягом 15 діб від дати подання (у екстрених випадках – протягом доби).

"Під час в'їзді (вході) через лінію розмежування фізичної особи, якій раніше не оформлявся "пропуск" для виїзду (виходу) або термін його дії закінчився, на тимчасовому пункті контролю "посадовцями ОВС" проводиться перевірка засобів зв’язку (мобільного телефону) фізичної особи, обов’язкова державна дактилоскопічна реєстрація і фотографування фізичної особи", - йдеться в повідомленні.

У ТКГ прогнозують, що на подібний крок можуть піти окупанти і в Луганській області. Це, як наголошується, спричинить подальшу ізоляцію мешканців ТОТ від території України, яка контролюється урядом, і наразі реалізується під виглядом протидії поширенню коронавірусу.

"Міжнародне співтовариство та уряд України системно вживає заходів, які мають сприяти покращенню ситуації на лінії розмежування. Російська сторона - продовжує створювати штучні перешкоди", - заявили в делегації України.

Нагадаємо, на Донбасі окупаційна влада дозволила бойовикам відкривати "випереджальний" вогонь по позиціях ООС, звинувативши українську сторону в буцімто порушенні режиму тиші. Своєю чергою, голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що цю заяву розцінюють в делегації як загрозу одностороннього виходу Росії з перемир'я.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Анастасія Курило
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader