/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Fea37e329130486e9b82c0427064ad41a.jpg)
Отруєння у львівському ресторані China Hi: госпіталізували 70 людей
Про це у Фейсбуці повідомляє ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», передає Укрінформ.
"Станом на ранок 18 липня до КНП ЛОР "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня" госпіталізовано 70 осіб, серед яких 9 дітей, із симптомами гострої кишкової інфекції (ГКІ)", - йдеться у повідомленні.
За результатами епідеміологічного розслідування встановлено, що всі постраждалі 14–15 липня відвідували один із ресторанів китайської кухні в центрі Львова. У хворих спостерігалися характерні симптоми: підвищення температури (до 39–40°C), нудота, блювання, діарея, біль у животі та загальна слабкість
У двох випадках лабораторно підтверджено наявність Salmonella enteritidis — одного з небезпечних збудників харчових токсикоінфекцій.
Фахівці Львівського районного відділу Центру оперативно провели епідеміологічне розслідування. Опитали всіх госпіталізованих і заповнили анкети; встановили, які продукти споживали потерпілі.
"На основі цих даних складено карту харчування — встановлено, що всі хворі 70 осіб (100%) споживали десерт «Сінгапурський чізкейк». У рамках епідрозслідування відібрано 16 зразків харчових продуктів; 30 змивів із поверхонь у ресторані; 2 проби питної води для мікробіологічного аналізу; 1 пробу води для вірусологічного дослідження; обстежено персонал закладу", - повідомили фахівці.
17 липня в ресторані, де стався спалах, спеціалісти Львівського районного відділу Центру провели заключну дезінфекцію. Наразі джерело інфекції та фактори передачі встановлюються. Триває комплексна робота з локалізації та недопущення поширення захворюваності.
Як повідомляв Укрінформ, станом на 13:00 17 липня до Львівської обласної інфекційної лікарні з харчовим отруєнням потрапило 60 хворих, серед них – дев'ятеро дітей.
Поліція розслідує масове отруєння у львівському ресторані China Hi.

