Республіканці заблокували ухвалення резолюції про імпічмент Трампа
Республіканці заблокували ухвалення резолюції про імпічмент Трампа

Республіканці заблокували ухвалення резолюції про імпічмент Трампа

У Палаті представників Конгресу США республіканці заблокували внесену демократами резолюцію про імпічмент чинного президента Дональда Трампа. Йому висувається єдине обвинувачення — "підбурювання до заколоту".

Про це інформує АР.

Документ не підтримали в зв'язку із запереченнями конгресмена-республіканця Алекса Муні. Розгляд резолюції було перенесено на вівторок, 12 січня.

У свою чергу спікер Палати представників демократ Ненсі Пелосі заявила, що дії республіканців "загрожують Америці".

У той же час республіканець Марко Рубіо розкритикував демократів, що вони хочуть оголосити Трампу імпічмент за кілька днів до інавгурації Байдена. Хоча, як відомо, в разі імпічменту діючий президент США не зможе більше балотуватися на пост глави Білого дому.

Віце-президент Майк Пенс поки що не робив заяв, що скористається 25-ю поправкою до Конституції США, щоб усунути від влади Трампа.

Також стало відомо, що 22 колишніх сенатора і конгресмена від Республіканської партії закликають підтримати імпічмент для Трампа.

Нагадаємо, що 6 січня мітингувальники увірвалися в будівлю Капітолію. В результаті масових протестів у Вашингтоні загинуло 5 осіб.

Відео Конгрес США звинуватив Трампа у підбурюванні до заколоту

Дональда Трампа сьогодні спробують усунути від влади. Відповідну резолюцію планує ухвалити Палата представників США. Парламентарі хочуть оголосити президента неспроможним виконувати обов'язки, аби функції перейшли до віцепрезидента Майка Пенса. Демократи обвинувачують Трампа у підбуренні до насильства та безладів. Виконувати президентські обов'язки Трампу лишається менше 10 днів, у Білому Домі процедуру імпічменту вже назвали політично вмотивованою.  

Конгрес США звинуватив Трампа у підбурюванні до заколоту
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader