Авакова закликав хасидів не провокувати ситуацію на українських кордонах
Авакова закликав хасидів не провокувати ситуацію на українських кордонах

Авакова закликав хасидів не провокувати ситуацію на українських кордонах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся з представниками хасидської спільноти. У ході зустрічі вони обговорили паломництво в умовах пандемії, а український міністр закликав хасидів не провокувати ситуації на кордоні держави.

У зустрічі взяли участь президент Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун, виконавчий директор фонду Браверман Сагі й головний рабин Києва Йонатан Маркович, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Під час зустріч Арсен Аваков підкреслив, що Україна з повагою ставиться до представників усіх конфесій. Втім пандемія коронавірусу змусила нашу державу обмежити всі масові заходи, зокрема й релігійні.

Зазначається, що обмеження стосуються не лише хасидів. Аналогічні заходи були запровадженні під час святкування Великодня чи відзначення річниці хрещення Київської Русі.

Щороку Умань приймала від 20 до 50 тисяч паломників-хасидів з усього світу. Ми з глибокою повагою ставимося до національних і релігійних традицій. Втім світова пандемія диктує нам інші правила, де безпека й здоров'я громадян – понад усе,
– наголосив Арсен Аваков.

Відтак глава МВС закликав паломників поважати українське законодавство й не провокувати ситуації на українських кордонах. Зі свого боку представники хасидської спільноти звернулися вирішення деяких організаційних питань, зокрема медичного обслуговування.

Коротко про паломництво в Умань і нинішню ситуацію:

  • Щороку восени тисячі хасидів прибувають в Умань на традиційне святкування Рош га-Шана – єврейського нового року. Однак через пандемію коронавірусу уряд заборонив в'їзд іноземців на територію України до 29 вересня 2020 року.
  • На такій забороні наполягала зокрема й влада Ізраїлю, яка боялася, що паломництво призведе до спалахів коронавірусу як в Україні, так і в самому Ізраїлі після повернення паломників.
  • Після обіду 14 вересня понад тисяча хасидів спробували перейти через український кордон з Білоруссю. Білоруські прикордонники хасидів пропускають, проте в Україну їх не можуть пропустити на підставі рішення уряду.
Теги за темою
Новини України Білорусь Коронавірус в Україні Карантин Новини політики Арсен Аваков Василь Денисюк
Джерело матеріала
loader
loader