До кінця вересня медики отримають доплати від уряду
До кінця вересня медики отримають доплати від уряду

До кінця вересня медики отримають доплати від уряду

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 7 вересня затвердив механізм доплат до заробітних плат медичним працівникам, які вони мають отримати вже до кінця цього місяця.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На таке підвищення виділено5,9 мільярдів гривень. "Треба було ухвалити рішення, яким наші лікарі будуть отримувати ці доплати. Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів таке рішення було ухвалено. Одразу після публікації наші лікарні зможуть укласти угоди і до кінця вересня почати отримувати ці кошти", - сказав Степанов.

Нагадаємо, в липні уряд виділив кошти на підвищення зарплат медичних працівників з 1 вересня. Зокрема, у вересні-грудні 2020 року будуть здійснені доплати:

♦ лікарям - 3561 гривню на місяць;

♦  фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою - 2361 гривню;

♦  молодшому медперсоналу - 1181 гривню.

Нагадаємо, раніше Степанов заявляв, що доплати є лише "першим кроком", адже, на його думку, після інтернатури лікар має отримувати зарплату від 20-25 тисяч гривен. Такі розрахунки МОЗ подало до Міністерства фінансів разом із пропозиціями щодо суттєвих збільшень витрат на систему охорони здоров’я. 2021 року заплановане "радикальне збільшення зарплат", - запевнив голова МОЗ. 

Відео Коронавірус в Україні: за добу підтвердили 2174 випадків інфікування

2174 хворих на COVID-19. Стільки нових випадків інфікування підтвердили в Україні за минулу добу. 31 людина померла, 379 - одужали. Відсьогодні в нас починають діяти нові карантинні зони. Оновлене розподілення країни набуло чинності з опівночі. Зокрема, до переліку зон із найсуворішим карантином додали Тернопіль, а також по одному району Харківської та Чернігівської областей. Більше про коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні: за добу підтвердили 2174 випадків інфікування
Джерело матеріала
loader
loader