Назвали країни ЄС, які ще не пройшли пік коронавірусу
Назвали країни ЄС, які ще не пройшли пік коронавірусу

Назвали країни ЄС, які ще не пройшли пік коронавірусу

Фахівці запевняють, що майже всі країни ЄС вже минули пік коронавірусу. Але все ж залишились ще дві держави, на території яких захворюваність COVID-19 поки що лише зростає.

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC) повідомляє, що майже всі країни ЄС пройшли першу хвилю пандемії коронавірусу, повідомляє видання RMF24.

ECDC проаналізували епідеміологічну ситуацію у ЄС в період з 31 грудня по 9 червня. У результатах звіту йдеться, що рівень інфекцій вдалося знизити на 80%.

Натомість Польща та Швеція ще не минули пік коронавірусу. Нині ці країни мають найвищий рівень захворюваності від початку пандемії й невідомо, коли вона піде на спад.

В ECDC підкреслили, що підвищення рівня захворюваності коронавірусу в цих країнах може пояснюватись і збільшенням кількості тестувань громадян.

Початкова хвиля заражень пройшла пік у всіх країнах, крім Польщі й Швеції,
– йдеться в повідомленні.

До слова, в МОЗ України вважають, що Україна рухається запольським сценаріємрозвитку пандемії коронавірусу. Відтак, у міністерстві уважно стежать за епідеміологічною ситуацією на території сусідньої держави.   

Теги за темою
Коронавірус Польша Здоров'я Європа Лікування Анастасія Кушпіт
Джерело матеріала
loader
loader